Despre

Am realizat acest website din dorinţa de a veni în sprijinul celor care doresc să îmbunătăţească felul în care îşi gestionează finanţele personale.  

Numele meu este Dan Sulica, sunt investitor, speaker şi consultant financiar independent.

Deşi provin, ca formaţie, din afara mediului economico-financiar, pot spune că în ultimii 20 de ani am fost mereu prezent în acest mediu, mai întâi în calitate de client dar apoi şi în calitate de antreprenor şi investitor.

M-am născut în Bucureşti în anul 1970. Am absolvit Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti în anul 1994 şi studii aprofundate în Biofizică în anul 1995.

Între 1995 şi 1999 am avut marea şansă de a face o specializare în Biofizică şi Neuroştiinţe în SUA, la New York University. În timpul şederii mele în SUA am intrat pentru prima dată în contact cu domeniul financiar-bancar şi am început să înţeleg cum funcţionează acest sistem complex într-o economie de piaţă.

Totodată, acolo am constatat gradul mare de implicare a oamenilor obişnuiţi (a căror activitate zilnică nu avea nimic de-a face cu lumea financiară) în domenii destul de specializate ca pensiile private, fondurile de investiţii, pieţele de capital şi chiar investiţiile în acţiuni ale unor companii necotate la bursă.      

Întors în România, unde tânăra noastră democraţie se îndrepta cu paşi repezi spre o societate cu adevărat „capitalistă”, am avut ocazia de a realiza prima investiţie în domeniul imobiliar.  Apoi, de-a lungul timpului, pe lângă cele imobiliare au urmat şi alte tipuri de investiţii, cum sunt cele din categoria asigurări de viaţă şi pensii private.  

Din anul 2010 am devenit interesat de fondurile de investiţii şi pieţele de capital şi am început să investesc activ pe bursele de acţiuni.  În anii care au urmat am tranzacţionat o multitudine de instrumente financiare, de la acţiuni cotate pe bursa internă şi pe cele din străinătate până la instrumente derivate, mărfuri şi valute în piaţa Forex, ajungând şi la domeniul mai puţin uzual care este investiţia în artă. 

Aş dori să împărtăşesc din experienţa astfel acumulată celor interesaţi, deoarece cred că lucrurile pe care le-am învăţat pot fi utile celor care doresc să ştie mai multe despre cum îşi pot optimiza finanţele personale, despre bani, investiţii şi, în general, despre cum pot avea o viață mai prosperă.   

Sunt sigur că prin educaţie, informare corectă, consecvenţă, răbdare şi… cu puţină inspiraţie 🙂 putem cu toţii să ajungem la un nivel de prosperitate mai ridicat. 

 

Dan Sulica

despre Dan Sulica

 

Adresa ta de email este în siguranţă!