Categorie | Finanţe personale

3 diferenţe MARI între oamenii bogaţi şi cei din clasa de mijloc

Distanţa dintre oamenii bogaţi şi cei săraci creşte din ce în ce mai mult.

Cei bogaţi devin tot mai bogaţi iar cei săraci devin tot mai săraci, după cum arată statisticile.

Dar ce se întâmplă cu oamenii DINTRE cele două categorii? Cei din clasa de mijloc… Cei care nu sunt nici săraci, dar nu sunt nici bogati. Poate că şi tu faci parte din această categorie…

Clasa de mijloc începe să se micșoreze, conform statisticilor din ultimele decenii. Asta înseamnă că este din ce în ce mai puțin probabil că vei putea continua să faci parte din clasa de mijloc şi în viitor. Cel mai probabil vei deveni sărac sau vei deveni bogat.

Cred că ştiu ce ai prefera… 🙂 Dar dacă vrei să fii de partea celor bogați, trebuie să începi să gândești ca ei.

Iată 3 diferențe esenţiale între oamenii bogaţi şi cei din clasa de mijloc:

 

1. Oamenii din clasa de mijloc au o reacție emoțională la adresa banilor, cei bogați au o reacție determinată de logică.

“Numai atunci când combini un intelect sănătos cu disciplina emoțională, rezultă un comportament rațional.” – Warren Buffett

Steve Siebold a intervievat peste 1200 dintre cei mai bogați oameni ai lumii în ultimii 30 de ani, pentru cartea sa “Cum gândesc oamenii bogați” și după spusele lui, sunt peste 100 de diferențe între modul în care oamenii bogați și cei din clasa de mijloc privesc banii.

Una dintre cele mai importante diferențe pe care le-a descoperit el este faptul că cei din clasa de mijloc se uită la bani dintr-o perspectivă emoțională, pe când cei bogați văd banii la modul rațional.

Warren Buffett explică faptul că o investiție de succes are o mai mare legătură cu a-ți controla emoțiile decât are cu banii. Emoțiile îi pot determina pe oameni să cumpere când prețurile sunt mari și să vândă când preţurile sunt mici. Aşadar, controlează-ţi emoțiile și apelează la logică.

2. Oamenii din clasa de mijloc își subestimează potențialul, cei bogați își propun obiective uriașe.

“Stabileşte-ţi ţeluri înalte şi nu te opri până nu ajungi la ele.” – Bo Jackson

Oamenii din clasa de mijloc își propun obiective. Câteodată. Amploarea obiectivelor este ceea ce diferențiază clasa de mijloc de cei bogați.

Cei din clasa de mijloc își asumă obiective sigure și ușor de atins. Oamenii bogați își propun lucruri care par imposibile, dificile sau chiar nebunești. Dar ei știu că sunt tangibile. Totul se poate schimba dacă ai abordarea corectă.

Când îți propui ceva, întreabă-te dacă nu cumva poate să fie făcut şi mai de amploare. Întreabă-te dacă doar atât poți sau dacă n-ai reuşi chiar mai mult. Probabil că poţi mult mai mult…

3. Oamenii din clasa de mijloc muncesc pentru a câștiga bani, cei bogați muncesc pentru a învăța.

“Când ești tânăr, muncește ca să înveți, nu pentru a câștiga bani.” – Robert Kiyosaki

Oamenii din clasa de mijloc sunt ușor de convins să își schimbe locul de muncă, dacă cineva le oferă mai mulți bani. Cei bogați înțeleg că munca nu este legată numai de bani, mai ales în primii ani.

Mai mult, este vorba despre dezvoltarea abilităților și a trăsăturilor pe care trebuie să le ai pentru a deveni bogat. Asta poate însemna să te angajezi în vânzări pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest domeniu. Sau să lucrezi într-o bancă pentru a înțelege mai bine contabilitatea.

Dacă vrei să fii bogat, trebuie să muncești pentru a câștiga abilitățile de care ai nevoie pentru a deveni cu adevărat bogat. Majoritatea oamenilor bogați nu au ajuns acolo unde sunt doar câștigând salarii mari.

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Adresa ta de email este în siguranţă!