fbpx

Categorie | Finanţe personale

5 lucruri neaşteptate pe care le-am aflat la ultimul curs de investitii

În urmă cu câteva zile am avut deosebita plăcere de a prezenta un curs de investitii, împreună cu prietenul şi asociatul meu Valentin Nedelcu.

A fost un curs foarte complex, ce s-a întins pe durata întregului week-end, două zile de dimineaţa până seara.

Mulţumesc cursanţilor şi pe această cale pentru participare, pentru interesul arătat acestor subiecte şi pentru entuziasmul lor – a fost o atmosferă absolut extraordinară!

Fiecare interacţiune pe care am avut-o cu ei a fost pentru mine o oportunitate, dar şi o provocare, de a veni cu răspunsuri cât mai clare şi mai precise, pentru a putea fi apoi puse în aplicare cât mai uşor.

Totodată, acest curs a reprezentat pentru mine şi o bună ocazie de a afla câteva lucruri noi, unele neaşteptate sau chiar surprinzătoare.

 

Iată 5 lucruri neaşteptate pe care le-am aflat la ultimul curs de investitii:

 

1. Tot mai mulţi oameni înţeleg.

Înţeleg că prosperitatea nu este ceva care “vine” de undeva sau se “primeşte” de la cineva, nu este ceva care se “căştigă” ci este ceva care se “construieşte” pas cu pas, în mod activ, organizat, folosind un plan şi punându-l în aplicare în mod consecvent, zi de zi.

Chiar dacă trăim în această ţară în care schimbările în bine sunt prea rare şi se produc prea lent, chiar dacă mulţi sunt pesimişti sau chiar resemnaţi, chiar dacă încă suntem conduşi de aceşti… oameni care ne conduc, totuşi cei care reuşesc să înţeleagă adevărurile de dincolo de perdeaua de fum sunt din ce în ce mai numeroşi şi mai vizibili.

Lor le mulţumesc încă o dată şi le dedic eforturile mele!

2. Interesul este din ce în ce mai mare.

Într-adevăr, în ambele zile de curs sala a fost plină. Dar cel mai interesant a fost faptul că participanţii au făcut parte din toate categoriile de vârstă.

Sigur, cei tineri au fost majoritari, dar cu această ocazie am constatat o dată în plus că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a face investitii inteligente.

3. Motivaţia este şi mai mare!

Fiind un curs ţinut în Bucureşti, mă aşteptam ca marea majoritate a participanţilor să fie de-ai locului.

Ştiam că vor veni câţiva şi din alte oraşe, precum Constanţa, Ploieşti, Bacău, Craiova, cursanţi pe care i-am admirat pentru efortul lor şi totodată le-am mulţumit pentru motivaţie şi încrederea acordată.

Dar am rămas absolut impresionat când am aflat că unii participanţi au venit de la distanţe foarte mari, din oraşe precum Suceava, Timişoara, Botoşani, Oradea, sau chiar din afara ţării, din Italia şi Marea Britanie!

Sunt sigur că celor care dau dovadă de atâta hotărâre în ceea ce priveşte informarea corectă le va fi cu atât mai uşor să atingă ţelurile pe care şi le propun.

4. Participanţii sunt tot mai informaţi.

Întrebările cursanţilor au fost foarte numeroase şi foarte interesante.

În primul rând, ele reflectă preocupările şi interesele specifice ale celor în cauză.  Dar mai mult decât atât, ele relevă drumul pe care se află, sau intenţionează să pornească ei.

Da, mulţi dintre cursanţi au fost începători, unii abia atunci aflau chiar primele noţiuni, “abc-ul” investitiilor.

Pentru ei am dedicat prima zi de curs, şi ne-am bucurat să aflăm că informaţiile pe care le-au primit i-au ajutat să înţeleagă mai bine ce sunt şi cum funcţionează cele mai simple investitii – investitiile pasive.

Dar pe parcursul celei de-a doua zile de curs – dedicată investitiilor active – am primit întrebări extrem de specifice, care dovedeau o bună cunoaştere şi înţelegere a diferitelor instrumente investitionale.

Iată că aceste noţiuni indispensabile oricărei persoane responsabile care doreşte să-şi construiască un portofoliu diversificat sunt tot mai bine cunoscute de către cei interesaţi.

5. Marile întrebări de-abia acum încep.

În aceste 2 zile, în cele aproape 16 ore de curs, plus pauzele şi încă câteva ore după finalul prezentărilor, am încercat să lămurim cât mai multe din întrebările participanţilor.

Ştiu, însă, că nu am reuşit acest lucru decât în parte – nici nu aveam cum altfel…

Dar cele mai importante întrebări apar abia după ce ajungem acasă şi se lasă liniştea peste toate discuţiile din acele zile.

Ele sunt:

– Ce vom face cu informaţiile pe care le-am aflat?

– Vom începe să le punem în aplicare?

– Începem să ne construim un plan personal, detaliat?

– Îl punem în aplicare, cu consecvenţă, zi de zi, pentru a obţine rezultate remarcabile pe termen lung?

– Pe scurt: trecem la acţiune? Sau rămânem doar… “spectatori”?

De răspunsul nostru la aceste întrebări depinde în mare măsură prosperitatea noastră viitoare. La fel de clar ca principiul cauză – efect.

 

Iar dacă te interesează şi pe tine subiectele discutate în acest curs de investitii, poţi afla mai multe detalii aici.

În plus, acum poţi beneficia şi de reducerile promoţionale de până la 52%, valabile doar în perioada de pre-lansare.

curs de investitii

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!