Categorie | Finanţe personale

5 obiceiuri surprinzătoare pe care le au miliardarii

Marii bogaţi ai lumii, miliardarii, sunt priviţi de obicei ca fiind oameni de succes, autodidacţi şi cu un simţ foarte pronunţat al disciplinei.

Ei au reușit, muncind din greu şi dedicându-se total scopului lor, să-şi deschidă oportunităţi la care n-ar avea acces nicio persoană obişnuită.

Sigur că banii nu sunt întotdeauna măsura succesului…  Totuși, nimeni nu poate nega că mulţi din miliardarii planetei au atins succesul atât în viaţa profesională şi în cea personală.  

Care este cheia reuşitei lor? Ce fac ei în mod diferit, ce anume îi diferenţiază de oamenii de rând?

Ei bine, te vei mira să afli că miliardarii sunt şi ei oameni ca noi toţi şi chiar au obiceiuri care te-ar putea surprinde până într-atât încât să-ţi schimbi părerea despre stilul lor de viaţă.

Iată 5 obiceiuri surprinzătoare pe care le au miliardarii:

 

1. Înoată împotriva curentului.

Probabil credeai cu tărie că succesul se obţine numai prin efortul constant şi susţinut de a-i depăşi pe ceilalţi. În realitate, succesul vine cel mai adesea atunci când te desprinzi de tipare şi încerci ceva nou. Miliardarii nu au neapărat o performanţă mai bună decât competitorii lor, ci pur şi simplu vin cu ceva nou.

Warren Buffet şi-a adunat averea cumpărând afaceri şi companii într-un moment în care ceilalţi erau reticenţi să investească. Bill Gates a refuzat să dezvolte acelaşi tip de programe pe care se axase toată lumea, pentru că îşi dorea să construiască ceva la care nu se mai gândise nimeni până atunci şi care să devină indispensabil tuturor oamenilor.

Dacă ţi se pare că eşti prins într-o cursă oarbă, în care singurul tău ţel e să fii mai bun decât cel de lângă tine, desprinde-te de turmă şi aventurează-te într-o direcţie nouă. S-ar putea ca ideea ta să nu pară fezabilă, însă nu uita că marile câştiguri implică şi mari riscuri. Faptul că ceilalţi nu-ţi înţeleg viziunea nu înseamnă neapărat că ea este greşită.

2. Sunt cumpătaţi la cheltuieli.

Cei mai mulţi dintre noi îşi imaginează că oamenii foarte prosperi sunt foarte cheltuitori şi duc un stil de viaţă extravagant, opulent. De fapt, mulţi dintre miliardarii de astăzi nu sunt altceva decât niște oameni de afaceri pricepuţi, care au înţeles că trebuie să-şi restrângă cheltuielile personale şi să nu facă excese inutile.

Mark Zuckerberg, de exemplu, conduce un Volkswagen GTI. Da, ai citit bine, fondatorul şi CEO-ul companiei Facebook, cu o avere estimată la 33 de miliarde de dolari, are o maşină de 30.000 de dolari! Sergey Brin, co-fondatorul Google, încă îşi mai face cumpărăturile la Costco (un lanț de magazine asemănător cu Metro).

Azim Premji, preşedintele Wipro Limited, are o avere estimată la 12,2 miliarde de dolari şi totuşi nu conduce o maşină scumpă.

Iată aşadar că stereotipul potrivit căruia banii în exces cer să fie imediat cheltuiţi pe maşini luxoase, vile şi gadjet-uri (de care nu ai neapărat nevoie) nu mai stă în picioare. Miliardarii cred şi ei în puterea banului, dar preferă să nu-l risipească, alegând să ducă o viaţă cât mai simplă.

3. Nu aşteaptă să fie dădăciţi.

Un alt stereotip demontat spune că miliardarii nu fac nimic singuri, ci se bazează pe o suită întreagă de asistenţi, menajere, şoferi, majordomi, care să le rezolve treburile şi să se ocupe de cele mai mici detalii ale vieţii cotidiene. În ciuda acestei percepţii, adevărul este că miliardarii sunt perfect capabili să se descurce singuri.

De pildă, preşedintele Dish Network, Charlie Ergen, a cărui avere este estimată la 16,3 miliarde de dolari, încă îşi pregăteşte singur prânzul în fiecare zi! E adevărat că oamenii de succes se înconjoară adesea de persoane care să-i sprijine – este evident şi pentru ei că nu pot face chiar totul pe cont propriu – dar asta nu înseamnă că sunt neajutoraţi sau indolenţi sau că se eschivează de la micile treburi de zi cu zi.

4. Nu se tem de eşec.

Nu există miliardar care să fi reuşit absolut tot ce şi-a propus. Şi ei au parte de eşecuri, ba chiar le iau în considerare din start, atunci când pornesc la drum, doar că sunt mai bine adaptaţi să le facă faţă.

De multe ori, se întâmplă chiar să aibă un eşec de proporţii, în parte din cauza mărimii sumelor care sunt implicate, însă nu se lasă descurajaţi de acest lucru.

Asta pentru că miliardarii au înţeles că eşecul e o parte firească a realității şi şi-l asumă ca atare.

Spre exemplu, magnatul hotelier Kirk Kerkorian a reuşit să adune o avere estimată la 4,4 miliarde de dolari. De-a lungul îndelungatei sale cariere a pierdut multe milioane, dar a continuat să fie îndrăzneţ şi să-şi asume riscuri, pentru a putea atinge un succes şi mai mare.

5. Au mare grijă de sănătatea lor.

Te-ai aştepta ca o persoană cu venituri practic nelimitate să nu-şi refuze vreo poftă sau vreun capriciu, însă miliardarii nu au obiceiul să facă excese, nici măcar culinare. Ba dimpotrivă, sunt foarte atenţi cu sănătatea lor, chiar dacă şi-ar putea permite să consume orice şi oricât şi-ar dori, în plus au grijă să facă și mişcare.

Potrivit autorului de succes Tom Corley, 70% dintre oamenii bogaţi mănâncă zilnic sub 300 de calorii provenite din junk food, faţă de numai 3% dintre oamenii „obişnuiţi”. De asemenea, Corley arată că 76% dintre oamenii cu o situaţie materială prosperă fac sport de cel puţin patru ori pe săptămână, comparativ cu doar 23% dintre oamenii cu un nivel de trai mediu şi scăzut.

David Murdock, preşedintele companiei Dole Foods, în vârstă de 93 de ani, a declarat pentru revista Forbes că se aşteaptă să trăiască până la 125 de ani. Vegetarian încă din anii ’60, Murdock e mai activ decât cei mai mulţi dintre oamenii de vârsta lui, face mişcare zilnic şi se relaxează făcând echitaţie, practicând yoga sau făcând antrenamente cu greutăţi. 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Adresa ta de email este în siguranţă!