Categorie | Finanţe personale

9 sfaturi pentru a ajunge ca oamenii de succes pe care îi admiri

Cu siguranţă există în viaţa ta destui oameni de succes, pe care îi admiri.

Indiferent dacă se numesc Warren Buffett, Oprah Winfrey sau Bill Gates, sau poate că nu sunt neapărat oameni celebri, ce crezi că au în comun aceste persoane?

Care este “secretul” lor, cum au reuşit ei să atingă culmile succesului?

Şi, mai ales, cum putem noi, oamenii “obişnuiţi”, să atingem un nivel cât mai ridicat de împlinire, pe toate planurile?

Dacă doreşti şi tu să devii un om de succes, ca cei pe care îi admiri, atunci încearcă să pui în aplicare cât mai multe din următoarele sfaturi:

 

1. Fii consecvent!

Oamenii hotărâţi îşi stabilesc obiective şi nu lasă niciun obstacol să le stea în calea îndeplinirii acestora.

Ei se implică 100% pentru realizarea acestor scopuri şi ştiu foarte bine că principala diferenţă dintre oamenii de succes şi cei “ghinionişti” constă în consecvenţă.

2. Ai încredere în tine!

Persoanele încrezătoare în propriile forţe ştiu că au control complet asupra acţiunilor lor şi nu se plâng de lucrurile care le-au pus piedici în viaţă.

Pe ei nu îi vei auzi niciodată victimizându-se, ci vor fi acele persoane sigure pe ele, care sunt conştiente că Eul interior este cel care face diferenţa între succes şi eşec.

3. Munceşte!

Ai auzit vreodată de o persoană de succes care să fie leneşă? Cu siguranţă că nu.

Adevărul este că drumul spre succes este pavat cu muncă.  Dacă vrei să ajungi la rezultatele dorite, trebuie să te aştepţi la trezit dimineaţa devreme, culcat la ore târzii şi timp liber sacrificat.

Succesul nu îţi pică pur şi simplu din cer, ci trebuie să munceşti pentru a-l obţine.

4. Înconjoară-te de oameni care îţi împărtăşesc entuziasmul!

Orice om de succes are în jurul său persoane pozitive şi optimiste, care împărtăşesc aceleaşi viziuni şi ajută la creşterea capitalului de imagine, indiferent de circumstanţe.

Adevărul este că atitudinea celor din jur este contagioasă, fie că este pozitivă ori negativă.

Nu cunoşti personal destui oameni de succes? Nicio problemă, citeşte cărţile scrise de astfel de persoane, urmăreşte interviuri şi documentare şi sigur vei reuşi să furi câteva secrete.

5. Protejează-ţi sănătatea!

Sănătatea, bunul nostru cel mai important, ne ajută să facem tot ceea ce ne-am propus. Dacă avem sănătate, putem avea totul.

Oamenii de succes ştiu asta şi sunt prevăzători. Ei au grijă de alimentaţia lor, fac multă mişcare în timpul liber şi nu pierd nopţile în cluburi.

6. Odihneşte-te şi încarcă-ţi bateriile!

Munca este absolut necesară pentru obţinerea succesului, însă asta nu înseamnă că trebuie să stai la birou 24 de ore din 24.

Pentru a atinge obiectivele propuse, trebuie să te odihneşti corespuzător după o zi de muncă. Iar dacă ai exagerat cu efortul tău, e necesar să te deconectezi de la toate aspectele ce ţin de job pentru un weekend sau mai mult.

Odată ce faci asta, te vei putea reîntoarce cu forţe proaspete şi vei fi mult mai eficient.

7. Învaţă tot timpul ceva nou!

Omul cât trăieşte învaţă, iar cel care doreşte să ajungă pe culmile înalte ale succesului cu atât mai mult.

Asta nu înseamnă că trebuie să termini într-o viaţă 5 facultăţi, 3 mastere şi cine ştie câte alte specializări, ci să citeşti continuu lucruri care te pot ajuta în dezvoltarea ta personală şi profesională.

8. Învaţă din greşeli şi asumă-ţi responsabilitatea!

Riscuri există pentru toată lumea.  Însă datorită încrederii pe care o au în ei înşişi, oamenii de succes nu vor claca atunci când fac o greşeală, ci vor lua partea pozitivă din ea, şi anume experienţa.

În plus, ei îşi vor asuma responsabilitatea pentru acea greşeală şi vor şti ce să facă data viitoare.

Aşa că nu trebuie să-ţi fie frică să te aventurezi pe un tărâm complet necunoscut, chiar dacă ştii că există şi riscuri să faci o greşeală.

9. Învaţă să te iubeşti şi să te respecţi!

Dacă TU nu ai o părere prea bună despre tine, nici alţii nu o vor avea, iar oamenii din jurul tău te tratează aşa cum le permiţi tu.

Aşa că întreabă-te mereu: “Dacă eu m-aş întâlni pe mine, mi-ar plăcea ce văd? Mi-ar plăcea să mă cunosc? Mi-ar plăcea să fiu prieten cu mine? “

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!