fbpx

Cel mai important dintre riscurile în investitii [webinar]

Riscurile aduse de investitii reprezintă cea mai mare îngrijorare pe care o au cei care doresc să investească.

Şi pe bună dreptate, până la un punct.

Dar dincolo de această constatare generală, prea puţine lucruri concrete, specifice, se cunosc despre aceste riscuri.

Plus că riscurile nu sunt prezente DOAR în investitii, ci în absolut orice activitate zilnică a noastră, fie că ne dăm sau nu seama de acest lucru.

Dar, intraţi în febra cotidianului, de multe ori nu ne mai gândim la riscuri, sau poate ne hotărâm să le ignorăm în mod deliberat…

Ei bine, când vine vorba despre investitii, riscurile planează asupra noastră mai ameninţătoare ca niciodată.

Ca un fel de frică ancestrală, căreia nu îi cunoaştem de multe ori baza reală, motivele, sau modul în care putem să o diminuăm, dar care ajunge uneori să ne paralizeze.

Sau să ne împingă către decizii foarte proaste.

 

Care este cel mai important dintre toate riscurile în investitii şi cum ne putem proteja în mod eficient?

 

Dincolo de toate “legendele” care circulă despre riscurile investitiilor, cred că ar fi o idee bună să privim acest aspect cu mai multă atenţie şi să facem diferenţa între mit şi realitate.

În primul rând să încercăm să identificăm principalele riscuri şi să aflăm cum ne pot ele afecta, la modul cel mai direct.

Iar apoi să vedem cum putem să le reducem, cel puţin până la un nivel acceptabil.

Nu în ultimul rând, să ne gândim dacă nu cumva Warren Buffett, celebrul investitor, a surprins un mare adevăr atunci când a afirmat că: “Risk comes from not knowing what you are doing.”

 

Acestea sunt motivele pentru care te invit la o discuţie în cadrul webinarului “Cel mai important dintre riscurile în investitii”, care va avea loc joi 20 septembrie, ora 20 – 21.

Vom vorbi despre investitii şi despre riscurile lor, dar mai ales vom încerca să găsim soluţii eficiente pentru a le reduce cât mai mult.

Pentru a participa la acest webinar gratuit este necesar să te înscrii AICI şi vei primi automat prin email link-ul necesar.

Iar dacă nu poţi participa live, nu este nicio problemă, pentru că webinarul va fi înregistrat.

Aştept cu mare interes să ne vedem!

 

 

Îți mulțumesc pentru participarea la webinar!

Mai sus se află înregistrarea acestuia, dacă nu ai reușit să participi sau dacă dorești să revii asupra anumitor subiecte discutate acolo.

Am vorbit despre principalele 9 riscuri in investitii, dar si despre modul in care ne putem proteja de ele in mod eficient:

  1. Riscul de faliment;
  2. Riscul de volatilitate;
  3. Riscul inflatiei;
  4. Riscul ratelor de dobanda;
  5. Riscul de piata;
  6. Riscul de tara (social/politic/legislativ);
  7. Riscul de lichiditate;
  8. Riscul orizontului de timp;
  9. Riscul valutar.

Insa toate aceste 9 riscuri se refera DOAR la investitia respectiva sau la mediul general in care ea se gaseste.

Adica la lucruri asupra carora tu nu poti avea nicio influenta directa…

Pe de alta parte, exista si cel de-al 10-lea risc, care este chiar mai important decat primele 9 la un loc!

Pentru simplul motiv ca el te priveste pe TINE, la modul cel mai direct, deci este locul in care este cel mai usor sa actionezi.

Totodata, este locul in care actiunile tale au cele mai mari sanse sa produca rezultate pozitive.

Asadar, iata ce poti face…

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!