fbpx

Categorie | Finanţe personale

Mitul milionarului şi de ce trebuie să renunţi la această obsesie

Există la momentul actual o mulţime de prejudecăţi total greşite, legate de a fi “bogat” – ceea ce numesc eu „mitul milionarului”.

Ce este mitul milionarului?

Este concepţia conform căreia în viaţă TREBUIE să faci tot ce poţi pentru a deveni cât mai bogat, eventual chiar milionar.

Că atâta timp cât nu eşti bogat, nu ai cum să fii cu adevărat fericit şi că abia atunci când vei deveni milionar toate problemele tale vor dispărea.

Existând această concepţie, apar în permanenţă persoane care vor să te asigure nu numai de faptul că mitul milionarului este perfect valid, dar sunt şi dispuse să-ţi arate cum poţi să ajungi acolo „simplu şi rapid”.

Ei bine, toată această construcţie este o IMENSĂ păcăleală!

 

Iată de ce mitul milionarului este o prostie şi ar trebui să înţelegi cât mai curând acest lucru:

 

1. Cele mai frumoase lucruri din viaţă sunt gratis!

Dragostea, familia, prietenia, caracterul, empatia, bunul-simţ, perseverenţa, morala, seriozitatea… sunt lucruri fără de care viaţa noastră nu ar avea sens, şi nu se pot cumpăra cu bani, deci am putea spune ca sunt gratis… 🙂

2. Nu eşti obligat să-ţi propui să devii milionar!

Da, banii au o anumită importanţă în viaţa fiecăruia dintre noi. Însă această importanţă diferă ENORM de la caz la caz.

Există oameni care duc o viaţă liniştită şi fericită, fără să aibă la dispoziţie sume mari de bani, aşa cum există oameni care trăiesc o viaţă plină de stres şi de neîmpliniri, deşi au averi considerabile.

Prin urmare, dacă eşti mulţumit cu viaţa ta, ar trebui să continui să mergi pe drumul tău, indiferent de drumul pe care îl aleg alţi membri ai societăţii în care trăieşti.

3. Dacă doreşti să devii mai bogat, chiar poţi face asta!

Însă trebuie să începi prin a stabili cele mai importante aspecte: CE anume îţi doreşti şi CUM îţi propui să obţii ceea ce îţi doreşti.

 

Pentru că în acest domeniu există multe păreri greşite şi chiar capcane, în care poţi să cazi fără să-ţi dai seama.

Aceste mituri sunt activ promovate şi întreţinute de 2 categorii de persoane:

– Oameni cu un grad redus de informare (la modul cel mai general).

Ei provin de multe ori din medii defavorizate, sunt înconjuraţi de alţi oameni asemenea lor şi au convingeri extrem puternice.

Ei “ştiu” că banii nu se pot obţine cinstit, că toţi cei bogaţi sunt hoţi şi nişte ticăloşi, că nu ai cum să ai o viaţă mai bună în România şi că orice ai încerca este sortit eşecului, din start.

Cu alte cuvinte, nu are rost nici măcar să încerci să faci ceva, ceea ce este exact ce fac ei: răman blocaţi pentru totdeauna în situaţia şi în convingerile lor limitative.

– Oameni care vor să-ţi arate cât de simplu şi rapid poţi să devii şi tu milionar.

Ei sunt oameni educaţi, provin de multe ori dintr-un mediu profesional, au o situaţie materială bună şi inspiră încredere.

Ei oferă soluţii sofisticate, dar promit că oricine le poate învăţa rapid şi pune în aplicare cu maximă eficienţă în doar câteva zile, şi astfel capitalizează pe baza mitului milionarului devenit “peste noapte” şi fără niciun efort.

 

Mi se pare inutil să-ţi spun că ar fi o greşeală să te iei după cei din AMBELE aceste categorii de mai sus…

În schimb, cred că cea mai bună idee este să te informezi tu însuţi.

Să cauţi oameni cinstiţi, care au fost cam în zona unde eşti tu acum şi au ajuns cam în zona unde ai dori şi tu să ajungi.

Să afli care sunt metodele care i-au ajutat pe ei şi care chiar funcţionează, de zeci şi zeci de ani, pe care le pun în aplicare milioane de oameni care doresc să îşi construiască o viată mai prosperă.

Şi apoi să le pui şi tu în aplicare în viaţa ta, pas cu pas, constant, lună de lună şi an de an, cu răbdare şi cu perseverenţă.

În felul acesta vei fi mai câştigat decât toţi cei care rămân blocaţi în “mitul milionarului” şi nu aplică niciodată ceva constructiv în practică.

 

Despre soluţii practice, care se pot aplica aici şi acum, în România, vom vorbi şi la Money Days – Conferinţa Naţională de Finanţe Personale şi Investitii.

Nu vei auzi, însă, nimic despre scheme de îmbogăţire rapidă, despre metode “miraculoase” pe care le poţi învăţa în 2 zile şi care te pot face milionar peste noapte… 🙂

În schimb, vei întâlni oameni ca şi tine, care îţi vor arăta metodele pe care le folosesc ei înşişi pentru a-şi îmbunătăţi finanţele personale şi a construi un portofoliu de investitii echilibrat, care să funcţioneze optim pe termen lung.

Acum ai o reducere de 300 lei la orice tip de bilet, folosind codul de reducere DANSPECIAL.

Atenţie însă, acestă reducere expiră în câteva zile, pe data de 20 mai.

Mai multe detalii găseşti AICI.

Ne vedem la Money Days!

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Arhiva

Adresa ta de email este în siguranţă!