fbpx

Principiul “bulgărelui de zăpadă” în finante personale şi investitii

Principiul “bulgărelui de zăpadă” este foarte des întalnit în viaţa noastră de zi cu zi.

Inclusiv în finantele personale şi investitiile noastre.

El se referă la faptul că micile lucruri pe care le facem zi de zi, în mod repetat, au capacitatea de a căpăta, în timp, dimensiuni imense.

Iar principiul acesta se aplică atât în situaţii negative cât şi în situaţii pozitive.

Doar că, nefiind atenţi la toţi aceşti mici “bulgăraşi” care ne înconjoară în permanenţă, nouă ne scapă din vedere creşterea lor progresivă şi ne dăm seama doar când ei s-au transformat deja în adevărate “avalanşe”.

Şi aceste “avalanşe” au capacitatea de a ne strivi cu puterea lor, dacă sunt “rele” – precum obiceiurile care le-au produs.

La fel cum au şi posibilitatea de a ne îmbunătăţi viaţa în mod radical, dacă sunt “bune” – provenind din obiceiuri constructive, cu efecte benefice.

De aceea m-am gândit să-ţi propun o mică discuţie despre cum se formează aceşti “bulgări de zăpadă” în finantele personale şi investitiile noastre şi apoi ajung, pe termen lung, să producă efecte imense. Pozitive sau negative.

 

Principiul “bulgărelui de zăpadă” în finante personale şi investitii

 

 

După cum ţi-am promis în video-ul de mai sus, revin cu câteva cifre concrete.

Să presupunem că “bulgărele” tău este de 100 lei, sau euro, sau dolari, pe lună.

De asemenea, să presupunem că tu economiseşti şi investesti în mod constant, în fiecare lună, această sumă în anumite instrumente care îţi aduc un profit de 10% pe an.

În felul acesta, după 10 ani, tu vei fi avea o sumă totală de 20.755 (în moneda respectivă). Dar în tot acest timp tu ai investit doar 12.000, iar restul este profit, după cum poţi vedea în graficul de mai jos.

 

principiul bulgarelui 10 ani

Poate că acest profit de aproape 9.000, obţinut în 10 ani (adică un randament total de 71%) nu ţi se pare foarte mare…

Însă dacă vei lăsa micul tău “bulgăre” de 100 pe lună să se “rostogolească” încă 20 de ani, în aceleaşi condiţii, rezultatul va MULT diferit, după cum poţi vedea în graficul de mai jos.

 

principiul bulgarelui 30 ani

În felul acesta, vei avea o sumă totală de 228.033 (în moneda respectivă), din care tu ai venit DOAR cu 36.000.

Iar restul de 191.933 reprezintă profitul obţinut în tot acest timp, adică un randament total de 531%!!!

Aceasta este adevărata putere a “avalanşei” pe care o produce dobânda compusă, aplicată timp de 30 de ani!

Sigur, te-ai putea întreba dacă randamentul de 10% nu este cumva exagerat sau nu implică asumarea unor riscuri foarte mari.

Din fericire, există destule investitii care pot aduce astfel de randamente, an de an, şi nu sunt nici foarte complicate şi nici prea riscante.

Despre ele şi despre multe alte lucruri practice legate de investitii poţi afla mai multe detalii din aceste cursuri video.

Iar dacă menţionezi faptul că ai urmărit video-ul de mai sus, poţi beneficia şi tu de oferta specială de pre-lansare (care altfel va expira pe data de 3 decembrie 2018).

Află mai multe detalii aici.

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!