fbpx

Categorie | Finanţe personale

Altă rută pentru aprecierea dolarului: long USD/JPY

Yenul japonez, prin intermediul perechii valutare USD/JPY, reprezintă una din cele mai interesante rute pentru a profita de pe urma creşterii dolarului american.  Acest lucru este datorat situaţiei particulare în care se găsesc băncile centrale din cele două ţări.

Pe de o parte, Federal Reserve a încheiat deja din luna octombrie 2014 ultima din operaţiunile sale QE, prin care a injectat sume imense în sistemul financiar american în perioada 2008 – 2014.  Iar acum se pregăteşte să crească dobânda cheie pentru prima dată după anul 2006, lucru care probabil că va ajuta dolarul, deci va duce la creşterea USD/JPY.

Pe de altă parte, Bank of Japan se află într-o situaţie diametral opusă.  Deşi se află în plină desfăşurare a propriului program de „tipărire de bani” încă din anul 2011, Bank of Japan a suplimentat în 2013 şi apoi chiar în octombrie 2014 sumele anuale ce urmează a fi injectate în sistemul financiar.  Acest lucru a produs o considerabilă depreciere a yenului, care este posibil să continue şi mai mult şi să contribuie, deci, la creşterea cursului USD/JPY.        

Din punctul de vedere al analizei tehnice, cursul USD/JPY în ultimele săptămâni a oscilat în interiorul unui triunghi descendent, după cum se poate observa în graficul ataşat. 

Acum se află destul de aproape de nivelul suportului de la 118,60, din care tocmai a fost respins.  Acest suport este unul important, deoarece a rezistat încă din luna februarie la mai multe încercări de „spargere”.

Indicatorul MACD vine din zona de supra-vânzare şi este în creştere (cercul roşu), lucru care în trecut a fost urmat de fiecare dată şi de o creştere a cursului USD/JPY.      

Din aceste motive am decis să deschid o poziţie long USD/JPY, printr-un ordin la preţul pieţei, care s-a executat la cursul 118,80.  Dacă într-adevăr va urma o creştere, este probabil ca USD/JPY să atingă din nou latura superioară a triunghiului descendent, motiv pentru care am pus ordinul take profit la 119,85, puţin sub valoarea rotundă 120.     

Dar dacă suportul de la 118,60 este „spart”, este posibil ca scăderea să continue şi mai mult, motiv pentru care am pus ordinul stop loss la 118,45.  În felul acesta se obţine un raport risk-reward de 1:3, care este foarte favorabil.     

 

UPDATE 1.05.2015 – USD/JPY atinge ţinta take profit

 

După ce a avut o creştere destul de hotărâtă, cursul USD/JPY a atins latura superioară a triunghiului descendent şi ţinta de take profitS-a obţinut astfel un profit de 105 pips.  

Apoi cursul a continuat să crească, într-o mişcare ce pare a fi un breakout.  În funcţie de evoluţia lui din zilele următoare, vom vedea dacă (şi la ce preţ) ar putea deveni din nou oportună o poziţie long USD/JPY.            

USDJPY

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!