Categorie | Finanţe personale

Veşti bune din SUA! Cum ne influenţează pe noi?

În cursul zilei de vineri au fost publicate în SUA date importante privind piaţa muncii.  Analiştii se aşteptau la o creştere a locurilor de muncă nou create în economie cu cca. 232.000.  Rezultatul publicat, însă, a depăşit cu mult această cifră, căci a fost de 321.000 noi locuri de muncă create în luna noiembrie! 

Acest număr este cel mai mare din ultimii 3 ani şi reprezintă o creştere semnificativă şi faţă de luna octombrie, care a adus un plus de 243.000 noi locuri de muncă.  În acelaşi timp, rata şomajului a rămas la 5,8%, care este cel mai mic nivel din ultimii 6 ani!  Pieţele financiare au reacţionat cu entuziasm la aceste ştiri pozitive, bursele au atins noi maxime şi dolarul american a crescut.

Deşi economiile europene au evoluţii mult mai puţin spectaculoase, este totuşi posibil ca în viitorul apropiat să fie şi ele influenţate de revigorarea semnificativă a economiei americane şi să-şi îmbunătăţească ritmul de creştere, lucru care ar avea o influenţă pozitivă şi asupra economiei noastre. 

O altă consecinţă extrem de clară este creşterea dolarului, care s-a văzut atât faţă de euro cât şi faţă de leu.  Ne aşteptăm ca această apreciere a dolarului să continue şi mai departe, motiv pentru care credem că economiile noastre ar fi mai bine protejate dacă s-ar afla în moneda americană (şi nu numai în euro sau în lei).

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Adresa ta de email este în siguranţă!