Categorie | Finanţe personale

Vrei să ai mai mulţi bani? Iată ce poți face, în 5 pași simpli

Este un lucru normal să-ţi doreşti să ai mai mulţi bani şi o viaţă mai prosperă. 

Dar trebuie să-ţi dai seama că mentalitatea de a aştepta pe „cineva” care să facă ceva sau să „ne dea” ceva este extrem de păguboasă…

În realitate, depinde numai de tine să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii.

Cu cât te vei convinge mai curând de acest lucru, cu atât mai mari sunt șansele tale de a atinge nivelul de prosperitate pe care ți-l dorești. 

Iată 5 paşi simpli de urmat pentru a avea mai mulţi bani și o viață mai prosperă:

 

1. Economiseşte. 

Ştim cu toţii că veniturile sunt mici şi cheltuielile sunt mari, deci la sfârşitul lunii nu-ţi mai rămâne aproape nimic de pus deoparte. 

Tocmai de aceea ar trebui să-ţi faci un program organizat de economisire încă de la început, de când primeşti salariul. 

Indiferent de cât de mică este suma de bani pe care îţi propui să o pui deoparte, important este să faci lucrul acesta în permanență, fiecare lună! 

Căci dacă vei aştepta o anumită mărire de salariu ca să începi să economiseşti, vei vedea cum cheltuielile îţi vor creşte automat şi niciodată nu va fi un moment bun ca să pui ceva deoparte. 

Aşadar, începe chiar de azi şi în scurt timp vei vedea rezultatele.           

2. Informează-te. 

Cei mai mulţi oameni nu fac altceva decât să îşi ţină economiile într-un depozit bancar. 

Din păcate, în felul acesta singura care se îmbogăţeşte cu adevărat este banca.  Pentru că dobânda este atât de mică încât după câţiva ani, cu aceşti bani, deşi mai mulţi la număr, se vor putea cumpăra de fapt mai puţine lucruri. 

Există însă şi alte moduri de a-ţi plasa economiile, cu randamente mult mai mari. 

Informează-te despre titlurile de stat, obligaţiuni, fonduri de investitii, investitii în pieţele de capital sau investitii imobiliare și vei vedea cât de multe posibilităţi există. 

Află care este gradul de risc pe care eşti dispus să ţi-l asumi, alocă resursele diversificat şi pe termen lung vei obţine o creştere mult mai mare decât dobânda de la bancă. 

3. Investeşte. 

Cea mai mare greşeală pe care poți să o faci este să îţi propui să faci bani „repede”.  Acest lucru chiar nu funcționează. 

Studiile arată că mulţi dintre cei care câştigă premiul cel mare la loterie ajung după 5 ani mai săraci şi mai nefericiţi decât erau înainte… 

Singurul mod durabil de a deveni mai bogat este treptat, pas cu pas, adică „încet”.  Numai astfel vei reuşi să creşti şi tu odată cu investitiile tale şi vei învăţa să devii tu stăpânul banilor tăi, şi nu invers. 

Dacă vei înţelege că modalităţile de a pierde bani sunt cu mult mai multe decât cele de a-i câştiga, vei reuşi mult mai bine să-ţi gestionezi investitiile şi, prin urmare, să ai succes pe termen lung.          

4. Fă-ți un plan și profită. 

Se întâmplă uneori să pierdem exact în momentul în care eram mai siguri că vom câştiga.  În lumea sportivilor acest fenomen este numit „frica de victorie”. 

Acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu investitiile tale, te poţi trezi că faci o greşeală imensă şi pierzi bani exact atunci când lucrurile mergeau mai bine.

Pentru a evita asta, fă-ţi întotdeauna un plan cât mai concret şi mai detaliat înainte de fiecare investitie pe care o faci.  Ia în calcul atât varianta cea mai optimistă cât, MAI ALES, pe cea mai pesimistă.  Apoi ai grijă să respecţi planul întocmai! 

În felul acesta vei putea sta liniştit, căci orice s-ar întâmpla vei şti dinainte ce ai de făcut. 

Iar când lucrurile merg într-adevăr aşa cum ai sperat, nu-ţi fie „frică” să încasezi profitul şi să mergi mai departe, căci este efortul tău şi ai toate motivele să te bucuri de aceşti bani! 

5. Dă mai departe. 

Ai grijă să nu cazi într-una din marile capcane ale oamenilor „cu bani”, şi anume aceea de a deveni egoist şi avar. 

Oamenii cu adevărat bogaţi sunt întotdeauna gata să împartă câte ceva din câştigul lor cu semenii, în special cu cei defavorizaţi de soartă.  Fie că vorbim despre copii, bătrâni, sau oameni bolnavi, din păcate lumea în care trăim are prea mulţi oameni nevoiaşi…  

Ajută-i şi tu şi „dă mai departe” ceva din profiturile tale şi te vei simţi cu adevărat mai bogat. 

Iar acest sentiment va deschide calea viitoarelor câştiguri, căci în sinea ta vei şti că odată cu ele va veni şi bucuria de a împărţi cu ceilalţi. 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!