fbpx

Categorie | Opinii

Ce sunt banii şi care sunt regulile lor?

Cu toții folosim zilnic banii, dar, cu toate acestea, sunt puțini cei care înțeleg cu adevărat esența banilor.  

Unii cred că banii sunt „răi”, sau chiar „ochiul dracului”. 

Alții spun că a-ți dori să ai mai mulţi bani nu este un lucru rău în sine și că important este cum îi obții și ce îți propui să faci cu ei.   

Pe de altă parte, economiștii ne învață că banii sunt un „echivalent general al valorii mărfurilor”, sau că reprezintă doar un „mijloc de schimb și de plată”.

Așadar, pe cine să credem?

Sigur este faptul că am avea cu toții de câștigat dacă am reuși să înţelegem ce sunt cu adevărat banii şi cum „funcţionează” ei. 

Greg Habstritt, expert financiar şi în investitii, autor şi speaker de succes, scrie dintr-o perspectivă unică un articol remarcabil despre adevărata natură a banilor şi despre modul în care trebuie să privim şi să înţelegem banii pentru a-i atrage în viaţa noastră.

Iată ce sunt banii şi care sunt regulile lor:

 

Sunt energie.  Sunt infinit.  Eu sunt Banul.  

Cei mai mulţi oameni cred că mă cunosc.

Dar nu mă cunosc.   

Nu sunt ceea ce cred cei mai mulţi oameni.  Nu sunt bancnota din portofelul tău şi nici monedele care îţi zornăie în geantă.  Şi nici nu stau liniştit în contul tău de la bancă, sperând să fiu folosit într-o bună zi. 

Nu poţi să ma vezi, să mă simţi sau să mă atingi. 

Sunt o idee.  Sunt energie. 

Nu sunt nici bun şi nici rău.  Sunt doar ceea ce hotărăşti tu că sunt şi joc toate rolurile pe care tu le creezi pentru mine.   

Nu-mi pasă cât de inteligent eşti, unde locuieşti, cu ce te ocupi sau de unde vii.

Tot ce contează pentru mine este energia ta. 

Energia pe care o ai crează gândurile tale şi gândurile tale vor determina relaţia pe care o ai cu mine. 

Am reguli foarte simple. 

Sunt infinit.

Nu am limite, cu excepţia celor din mintea ta.  Energia este nelimitată şi datorită faptului că eu sunt doar energie, nu pot fi limitat sau controlat.  

Ador abundenţa. 

Sunt atras de cei care n-au bariere în gândire, cei cărora le place să gândescă la scară mare.  Atunci când tu crezi că sunt din abundenţă, eu sunt atras în mod natural de acest mod de gândire. 

Urăsc lipsurile.  

Din moment ce nu sunt limitat, îi evit pe cei care gândesc dintr-o perspectivă limitată de genul câştig/pierdere sau neîndestulare.  Cei care cred că eu nu sunt îndeajuns sau că sunt greu de dobândit, vor obţine exact asta în viaţa lor, pentru că eu fug de cei care gândesc la scară mică.

Iubesc valoarea.    

Ce mă atrage cel mai mult este crearea de valoare în Univers.  Mă duc acolo unde valoarea este creată deoarece creaţia înseamnă energie.  Dacă vrei să mă atragi în viaţa ta, concentrează-te pe a crea valoare pentru alţii şi eu voi apărea. 

Evit automulţumirea şi pe cei care se cred îndreptăţiţi. 

Nu există cineva care să „merite” să mă aibă pentru că întotdeauna mă duc unde sunt cel mai mult respectat şi unde este creată valoarea.  Nu are nici o legătură cu a fi „corect”.  Cei care cred că le sunt cuvenit şi cad în automulţumire, vor rămâne fără mine.   

Singura mea menire este să te servesc pe tine.    

Este o chestiune de energie şi de crearea de valoare.  Obiectivul meu este doar să ajung unde sunt atras mai mult şi unde pot creşte.

Singurul meu scop este să mă multiplic.    

Deoarece energia este nelimitată, scopul meu este să mă multiplic şi să cresc, pentru a aduce şi mai multă energie în Univers.  Sunt creat şi multiplicat prin crearea de valoare.  Sunt o energie a evoluţiei. 

Mesajul meu pentru tine ar trebui să fie clar: cei care crează valoare pentru alţii mă vor avea în viaţa lor. 

Sunt tot ceea ce crezi tu că sunt. 

Prin urmare ceea ce crezi despre mine poate să te facă nefericit, sau îţi poate da posibilitatea să creezi adevărate miracole.      

Nu sunt nici bun şi nici rău.

Sunt ceea ce decizi tu că sunt. 

Dacă îţi este teamă de mine, îţi pot distruge posibilitatea de a supravieţui.  Dacă ajungi să mă cunoşti, pot să-ţi fac viaţa extraordinară şi visele să devină realitate.   

Pot fi stăpânul tău sau pot fi servitorul tău.

Sunt numai ceea ce mă faci tu să fiu.

Deci relaţia pe care o avem va fi determinată doar de tine. 

Nu crezi că este timpul să ne cunoaştem mai bine?”

 

Sursa: www.mindpowernews.com

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!