Care este cel mai bun cont bancar, cu costuri și comisioane ZERO?

Un cont bancar cu costuri şi comisioane mici este, chiar şi în această perioadă, un lucru destul de greu de găsit.   

Şi asta în condiţiile în care tot mai mulţi români folosesc cel puţin un cont personal, indiferent că este vorba de un cont curent, unul de economii, pentru depozite bancare, sau unul de card. 

Pentru simplul motiv că a avea un cont bancar este extrem de util.  Cu ajutorul lui poţi avea încasări, poţi face diverse tipuri de plăţi (de la taxe şi impozite până la furnizori de utilităţi) şi îţi poţi organiza finanţele personale, planul de economisire şi aşa mai departe. 

Iar cel mai comod şi mai uşor mod în care poţi realiza toate aceste lucruri este, evident, prin internet.  Şi cel mai ieftin, totodată. 

Pentru că, după cum bine ştii, băncile au grijă să încaseze comisioane cam pentru toate activităţile de mai sus, iar aceste comisoane sunt mai mici dacă activităţile sunt realizate online. 

Aşadar, există comisioane de deschidere şi de administrare cont, pentru plăţi pe care le faci dar şi pentru încasări, pentru internet banking, pentru retragere de numerar şi numeroase alte tipuri de comisoane pentru tot felul de operaţiuni de care ai putea avea nevoie la un moment dat (interogare sold etc.). 

Sigur, cu cât reuşeşti să faci mai multe operaţiuni online, cu atât şi comisioanele plătite sunt mai mici.  Însă chiar şi aşa, dacă ai calcula câţi bani te costă aceste lucruri în fiecare an, probabil că ai ajunge la o sumă destul de consistentă, de ordinul sutelor de lei.    

Dar nu trebuie să fie neapărat aşa! 

Am vrut să aflu cum s-ar putea reduce cât mai mult aceste costuri şi am aflat că ele pot fi reduse chiar până la zero!

Iată un cont bancar cu costuri şi comisioane ZERO:

 

Da, ai citit bine, am spus ZERO!  Aceasta este oferta băncii Libra Internet Bank, care propune un cont bancar cu costuri şi comisioane chiar ZERO. 

Libra este o bancă deţinută de un grup american de investiţii şi este membră a Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB), deci banii tăi sunt în siguranţă. 

Contul oferit se numeşte „Cont Libra Online” şi poate să fie deschis şi administrat 100% online (deci nu trebuie nici măcar să te deplasezi până la bancă), este în lei şi are costuri şi comisioane ZERO. 

Serviciul de internet banking este gratuit iar încasările şi plăţile se pot face fără niciun fel de comisioane.  Fără să fie necesar să încasezi în acest cont salariul, sau pensia, sau să existe alte cerinţe suplimentare.   

Singura observaţie este că pentru a activa acest cont deschis online trebuie să-l alimentezi prin transfer bancar dintr-un alt cont deschis pe numele tău, la o altă bancă.  Dar acest lucru n-ar trebui să fie un impediment prea mare, căci dacă ai deja un cont bancar, atunci cu siguranţă vei aprecia oportunitatea de a folosi un cont fara comisioane.  

Iar pentru operaţiunile cu numerar, banca îţi pune la dispoziţie un card tot cu costuri şi comisioane ZERO.  Cu ajutorul lui poţi face retrageri de numerar fără comision nu numai de la bancomatele Libra, ci de la toate bancomatele din reţeaua Euronet din România (la care participă cca. 14 bănci şi are peste 400 de bancomate).                 

Mai mult, contul de la Libra are marele avantaj de a-ţi oferi acces la depozite bancare cu o dobândă destul de avantajoasă. 

În ultimul timp, dobânzile au scăzut foarte mult, după cum rezultă şi din rata medie pentru dobânda anuală la depozite, care este calculată de site-ul conso.ro la valoarea de 1,40% la cele în lei pe 1 an.  Cu toate acestea, depozitele oferite de Libra au dobânzi mai mari, ce ajung până la 2,25% pe an.       

În ceea ce mă priveşte, am vrut să beneficiez de oferta Libra Internet Bank şi mi-am deschis deja un astfel de cont.  În timpul care a trecut de atunci, am realizat multe tipuri de operaţiuni şi pot spune că cele promise în ofertă sunt conforme cu realitatea.   

Dar, din punctul meu de vedere, cel mai interesant lucru mi s-a părut a fi contul de economii denumit „nelimitat”, care îmbină avantajele unui depozit bancar (având o dobândă rezonabilă, de 1,10%) cu cele ale unui cont curent, căci banii sunt disponibili în permanenţă, fără a trebui să fie păstraţi vreun anumit termen şi fără a exista vreun cost la retragerea lor. 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!