Iată cum poţi face economie la plata chiriei şi la alte plăţi

Gasirea chiriei celei mai avantajoase, in special in perioadele in care preturile cresc, este o adevarata provocare.

In marile orase si centre universitare, mai ales inainte de inceperea anului universitar se observa chiar o tendinta de majorare a acestora.

In top se afla orase precum: Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi. Tinand cont de faptul ca, pe langa plata chiriei, se adauga si cheltuielile de intretinere, banii necesari pentru a avea un spatiu de locuit ocupa o pondere importanta in totalul cheltuielilor lunare.

In cele mai multe situatii, pretul chiriei este anuntat si solicitat in euro. Mai putin de 10% din totalul chiriilor disponibile astazi pot fi gasite in moneda nationala. Asadar, gasirea unui curs valutar avantajos te poate ajuta, in acest caz, sa economisesti o anumita suma de bani lunar.

O solutie la indemana tuturor este reprezentata de institutii care ofera posibilitatea de a achizitiona euro la un curs de schimb avantajos, unele chiar la cursul BNR, adica la cel mai bun nivel pentru cumparator.

Pe langa acest beneficiu, aceste institutii ofera avantajul accesibilitatii pentru ca distributia acestora este facuta in zone unde accesul este facil si au un program ce vine in sprijinul tuturor persoanelor.

Toate acestea inseamna atat economie de bani cat si de timp, tinand cont de faptul ca nu mai este nevoie sa petreci mult timp cautand cel mai avantajos curs valutar, agentia sau banca la care sa schimbi banii. Este suficient sa iti stabilisesti, in traseul si programul zilnic, punctul de lucru al unei astfel de agentii si sa schimbi banii de care ai nevoie.

De asemenea, aceste puncte de lucru iti ofera posibilitatea de a transfera banii aferenti chiriei direct proprietarului, ceea ce inseamna, din nou, economie de timp. Nu mai este nevoie sa iti modifici programul pentru ca proprietarul sa vina sa ridice plata chiriei sau sa te deplasezi intr-o anumita zona pentru a-i inmana suma respectiva. Acest lucru este si la indemana celui ce urmeaza sa primeasca banii.

Dezvoltarea serviciilor on-line din ultimii ani a inseamnat o schimbare majora in modalitatea de realizare a platilor, a transferurilor de bani si a multor altor servicii. Toate acestea vin in intampinarea necesitatilor omului de astazi si sunt la indemana oricui doreste sa beneficieze de ele.

Atunci cand vine vorba de transfer de bani on-line, aceste institutii ofera servicii avantajoase, competitive, iar acum este foarte usor ca plata chiriei sa o faci direct in contul beneficiarului, in moneda solicitata. Aceasta inseamna rapiditate, comoditate dar si siguranta.

Multe din aceste institutii au ca si sursa banii pe care romanii plecati la munca in strainatate ii produc. Tinand cont de numarul tot mai mare de romani din diaspora care trimit acasa periodic sume de bani, aceasta este o sursa ce este valorificata in mod eficient de unele institutii.

In acest fel, avantajele unui curs de schimb valutar apropiat de cel oferit de BNR, accesibilitate prin dispunerea punctelor de lucru in zone cu acces facil, cu un program extins, prezenta in mediul online si comoditatea in realizarea platilor, fac din acestea o optiune avantajoasa pentru plata chiriei si a altor plati. 

 

Autor: Vali Georgescu

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Adresa ta de email este în siguranţă!