Steve Jobs a fost declarat de revista Fortune cel mai celebru manager al deceniului trecut.
Totodată, el a rămas cunoscut ca fiind una dintre cele mai influente persoane din ultimul secol în materie de tehnologie, inovaţie şi, nu în ultimul rând, business.
Dorinţa lui Steve Jobs de a schimba lumea s-a reflectat în munca şi dedicaţia lui faţă de compania Apple, făcând din ea cel mai cunoscut brand la nivel mondial.
Discursurile lui despre importanţa pasiunii în tot ceea ce facem şi despre beneficiile curajului de a gândi diferit au inspirat milioane de antreprenori din toată lumea.
Iată 10 din cele mai celebre sfaturi pe care Steve Jobs le dă oricui dorește să avanseze pe drumul său către succes:
1. Cunoaşte-te pe tine însuţi, fii tu însuţi
Cunoaste-ti punctele puternice, dar si slabiciunile. Nu-ti poti atinge visurile daca nu cunosti materialul din care esti creat. Steve Jobs a descoperit cu exactitate cine era, inca din tinerete, si a ales sa nu-si ignore inteligenta cu care a fost binecuvantat.
2. Nu aştepta
Cand avea doar 12 ani, lui Steve Jobs i-a venit ideea sa-l caute pe Bill Hewlett (fondatorul HP) pentru a-l intreba ce piese ii trebuiesc pentru a-si construi propriul aparat de masurat frecvente. Aceasta atitudine indrazneata a ramas cu el pana la sfarsitul zilelor sale.
Nimeni nu va face nimic in locul tau. Fii indraznet. Fii curajos si mergi mai departe cu orice incerci sa faci.
3. Învaţă din propriile tale greşeli
Nu poti atinge perfectiunea peste noapte. E de asteptat sa gresesti. Insa ce este important, e cum reactionezi la acele greseli. Fa greseli, recunoaste-le, invata din ele si mergi mai departe. E simplu.
4. Lasă întotdeauna uşa deschisă pentru excelenţă
Steve Jobs a cautat intotdeauna iluminarea spirituala si excelenta in toate lucrurile. Nu a spus niciodata „nu” daca gasea ceva care se potrivea cu idealul sau de perfectiune. Era dispus sa priveasca toate unghiurile de abordare, modelele si design-urile pentru a gasi tehnica perfecta care sa duca la produsul perfect. Nu conta cum ajungea la perfectiune, atata timp cat reusea sa o atinga.
5. Păstrează controlul de fiecare dată când este posibil
Sa fii atent la detalii este un lucru care te poate duce departe. Produsele Apple sunt o dovada a acestei filozofii. Poate ca Steve Jobs a fost un maniac al controlului, insa acest lucru a dat rezultate. Pentru el fiecare produs era o extensie a propriei persoane.
6. Creează-ţi propria realitate
Traieste viata pe care o iubesti. Daca nu esti fericit cu locul unde te afli, cu ceea ce faci, sau cu ceea ce esti, incearca sa faci o schimbare. Nimic nu este batut in cuie. Nu lasa nemultumirea sa se instaleze, actioneaza si fa ceva diferit!
7. Fii convingător
Steve Jobs putea sa-si convinga angajatii sa faca lucruri care pareau la limita imposibilului. Cum? Prin sofisticata arta a persuasiunii. Avand o tehnica unica, la limita manipularii, el reusea sa convinga oamenii sa faca anumite lucruri şi obţinea rezultate mai mult decat satisfacatoare.
8. Fă ceva măreţ, apoi fă ceva şi mai bun
Nu-i de ajuns sa faci ceva maret si apoi sa fii satisfacut cu asta. Fa ceva deosebit, apoi incearca sa faci ceva si mai bun. Daca Steve Jobs nu ar fi esuat la un moment dat in cariera, probabil ca nu ar fi reusit sa aiba acelasi succes imens in restul carierei lui.
9. Ia decizii înţelepte.
Liderii gresesc daca nu sunt in stare sa ia decizii dure cat mai rapid, lucru care poate sa-i coste si popularitatea. Daca te concentrezi prea mult sa fii placut si iei decizii doar ca sa-ti salvezi reputatia, atunci gresesti atat fata de tine insuti cat si fata de ceilalti.
10. Împărtăşeşte-ţi înţelepciunea cu ceilalţi
Steve Jobs si-a dedicat intreaga viata succesului produselor sale. Atunci cand s-a imbolnavit, s-a adresat comunitatii, oferind sfaturi pentru a trai o viata mai buna. Astfel, a lasat o mostenire de neuitat.
Sursa: Wealth Wire
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.