Ultimele zile din luna august reprezinta pentru mine un moment special.
In urma cu fix 12 ani, in august 2010 plecam la mare cu sotia si cu fetita noastra in varsta de numai 3 luni.
Era prima noastra plecare in trei si cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ca ne-am carat cam cu jumatate de casa dupa noi… 🙂
Oricat de bine pregatiti eram noi, tot am fost mirati de surpriza pe care ne-a pregatit-o vremea: o saptamana intreaga de ploi, cu vant si furtuna de ziceai ca esti in plina toamna.
Asa ca a trebuit sa ne multumim cu cateva plimbari scurte, in pauzele dintre reprizele de ploaie, si cu vizite prin magazine.
Preferatele noastre erau standurile de carti si librariile, unde vanam cele mai captivante subiecte si faceam schimb de idei.
Tin minte si acum momentul in care sotia a venit la mine cu o carte, m-a privit in ochi si mi-a spus cu un glas care nu admitea replica:
„Chiar trebuie sa citesti cartea asta.„
Era vorba despre „Tata bogat, tata sarac” a lui Robert Kiyosaki.
La momentul respectiv nu auzisem absolut nimic despre autor si nici despre acea carte, insa hotararea din glasul sotiei m-a convins sa-i dau o sansa.
Inutil sa-ti spun ca in urmatoarele 2 zile nu am mai putut sa o las din mana pana nu am terminat-o…
Acela a fost momentul in care viata mea a inceput sa o ia pe un nou drum.
Sincer sa fiu, eram deja familiar cu multe din ideile prezentate in carte.
Stiam sa-mi administrez finantele personale si faceam deja de vreo 10 ani investitii in imobiliare.
Insa atunci mi-am dat seama ca nu este de ajuns si m-am hotarat sa incep sa investesc si in pietele financiare, pe bursa din Romania si pe cele din strainatate.
Din pacate, greul abia atunci a inceput sa apara.
In anul 2010 sursele de informatii despre lumea financiara din Romania erau MULT mai sarace decat acum.
Asa ca a durat destul de mult pana am reusit sa inteleg cu adevarat „care-i treaba”.
A trebuit sa testez eu insumi variantele pe care le aveam la dispozitie si sa-mi dau seama care functioneaza cu adevarat, care sunt mai putin eficiente si care sunt de-a dreptul pacaleli.
Si acest lucru m-a costat mult timp, multa energie si multi bani.
Dar a meritat!
Pentru ca sunt ani buni de cand am reusit sa-mi construiesc un portofoliu diversificat, care ma reprezinta cu adevarat si care-mi aduce rezultate bune. Sigur, cu variatiile de rigoare, de la an la an.
Iar acum, la final de august, ma gandesc la felul cum eram in urma cu 12 ani si ma intreb: „Ce i-as spune persoanei care eram atunci, daca as putea sa ma intorc in timp?”
Ce l-as putea invata despre investitii pe un om care se afla la inceput de drum?
Ei bine, exact acesta este motivul pentru care am decis sa fac webinarul „Primii pasi in investitii„, ce va avea loc marti 30 august, ora 19.00 – 21.00.
Voi incerca sa sintetizez cat mai mult lucrurile pe care le-am invatat in acesti ani, care chiar functioneaza si pe care le pun in aplicare eu insumi.
Da, este un webinar dedicat in primul rand celor aflati la inceput de drum, sau celor care doresc sa se informeze cat mai bine inainte de a face primele investitii.
Insa chiar daca ai inceput deja sa investesti de o vreme, sunt sigur ca vei afla lucruri care te vor ajuta mult, pe termen lung.
In plus, vom avea si o sesiune generoasa de intrebari si raspunsuri.
Participarea este gratuita!
A fost o super atmosfera pozitiva in cadrul webinarului de aseara „Primii pasi in investitii – cum sa faci investitii inteligente daca esti incepator”.
A fost o prezentare libera, insotita de MULTE raspunsuri la intrebarile participantilor.
Si chiar daca in final am stat mai mult decat ma gandisem initial, m-am bucurat de calitatea discutiilor avute si de faptul ca am putut raspunde la toate intrebarile primite.
Am vorbit despre:
- Ce inseamna cu adevarat „a investi”, dincolo de miturile populare;
- Care este diferenta intre economisire, investitie si speculatie;
- Care este relatia dintre risc si investitii;
- De ce chiar ai nevoie sa faci investitii;
- Ce trebuie sa faci inainte de a incepe sa investesti;
- Care sunt principalele clase de active;
- Ce este un portofoliu diversificat de investitii;
- Care este cea mai simpla si eficienta metoda de a investi.
Poti sa vezi inregistrarea lui mai sus.
Partea buna este ca acum iti poti construi singur un portofoliu diversificat de investitii pasive, care sa functioneze bine atat in perioade de crestere a economiei, cat si in perioade de recesiune.
Si pentru a veni in sprijinul tau cat mai eficient, m-am gandit sa-ti fac o oferta speciala pentru Cursul Practic de Investitii Pasive.
Este un curs video extrem de practic si aplicat, pe care l-am realizat impreuna cu Valentin Nedelcu, si care te ia de la zero, pas cu pas, si te duce pe drumul spre independenta financiara.
Iar in aceste zile beneficiezi de o reducere „de vara” de 40% la pachetul Silver si de 45% la pachetul Gold!
Mai multe detalii gasesti AICI.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.