Mulți oameni consideră că bursa este un joc de noroc.
De unde vine și expresia “să joci la bursă”.
Mai mult decât atât, ei cred că în toate investiţiile câştigă doar cine are noroc. Sau cine primeşte “ponturi” şi are acces la informaţii din interior.
Tocmai de aceea, EXACT cei care consideră că bursa este “un joc” sunt cei care au cele mai mari şanse să-şi piardă banii.
De ce pierd oamenii bani atunci când “joacă” la bursa?
1. Doresc să se îmbogățească peste noapte.
Prin urmare, ei “vânează ponturi” și investesc sume mari, după ureche, fără să ştie aproape nimic despre instrumentele în care investesc.
Eventual folosesc pentru investiţia lor şi instrumente derivate, cu efect de levier.
În multe cazuri ei își pierd banii în câteva zile sau în câteva săptămâni.
Iar în cazul în care respectiva investiţie chiar le iese bine, ei repetă sistemul. Până când, invariabil, la un moment dat pierd totul.
Moment în care dau vina pe bursă, pentru că este un joc de noroc, evident, şi iată că s-a “întâmplat” să piardă si de data asta…
2. Au un mindset greşit.
Ei își închipuie că investițiile sunt doar pentru oamenii cu bani mulți, care au acces la informaţii din interior.
Consideră că cei bogați au ajuns acolo numai datorită norocului, datorită unor relații speciale sau fiindcă au primit moșteniri.
Ei au numeroase convingeri limitative și se complac în ele, chiar dacă de multe ori văd că aceste convingeri sunt pur şi simplu greşite.
3. Nu se educă.
Nu citesc cărți, nu citesc nici măcar articole online, refuză orice idee de materiale informative sau cursuri, considerându-le o pierdere de timp și bani.
În schimb, nu au nicio problemă să își piardă timpul pe Netflix, Facebook, Instagram sau TV și de acolo își iau toate informațiile.
Ce înseamnă cu ADEVĂRAT să investești la bursa?
Când investești la bursă cumperi mici părți din companiile care produc bunuri și servicii de care noi, oamenii, chiar avem nevoie şi le consumăm permanent: alimente, haine, utilităţi (lumină, gaze, internet, telefonie mobilă), transport etc.
Aceste companii nu pot dispărea toate deodată decât dacă dispărem noi toți.
În plus, să investeşti la bursă nu înseamnă să investeşti doar în acţiuni.
Pentru că tot pe bursă găseşti mult mai multe tipuri de instrumente: titluri de stat, obligaţiuni, metale preţioase şi foarte multe fonduri de investiţii (ETF-uri).
De fapt, investiția la bursă presupune să-ți creezi un portofoliu diversificat.
Strategia câştigătoare este să gândești o anumită structură a instrumentelor pe care le cumperi, în baza profilului tău de risc.
Aşadar, pentru a face investiții care chiar îţi aduc câștiguri trebuie să:
1. Te pregătești.
Dacă vrei un viitor financiar mai prosper şi mai sigur, renunți la ideea de câștig rapid și iei hotărârea să investești pe termen lung (şi foarte lung).
Şi te educi, adică înveți cât mai mult despre investiții şi despre felul în care le poţi pune şi tu în aplicare lună de lună şi an de an.
Adică îţi faci un plan de investiții.
2. Pui planul în aplicare.
Nu te abați de la el sub presiunea evenimentelor, fie ele pozitive sau negative.
Îți ții sub control emoțiile: frica şi lăcomia – principalele emoții care determină oamenii să ia decizii greșite. Mergi înainte pas cu pas, urmând planul pe care ţi l-ai făcut.
Procedând așa, vei câstiga întotdeauna pe termen lung.
Siguranța și prosperitatea financiară sunt obiective pe care chiar le poți atinge, prin muncă, răbdare și educație.
Dacă înțelegi cu adevărat diferența dintre “a juca” și “a investi” la bursă, vei avea MULT mai multe şanse de a găsi drumul către independenţa financiară.
Iar soluţia cea mai uşoară şi rapidă este Cursul Practic de Investitii Pasive.
Este un curs extrem de practic şi aplicat, pe parcursul căruia vei învăţa atât ce trebuie să faci înainte de a începe să investeşti, cât şi modul în care poţi beneficia de principalele tipuri de investiţii.
Vei vedea ce sunt şi cum poţi investi în:
– titluri de stat;
– fonduri mutuale;
– imobiliare;
– acţiuni şi ETF-uri de acţiuni pe bursa din România şi din străinătate;
– obligaţiuni şi ETF-uri de obligaţiuni pe bursa din România şi din străinătate;
– aur și alte mărfuri;
– criptomonede.
Iar în final vei putea să-ţi construieşti propriul TĂU portofoliu diversificat de investiţii pasive, care să te ducă “pe pilot automat” către independenţa financiara.
Acum beneficiezi de o SUPER reducere de 40% la pachetul Silver si de 45% la pachetul Gold!
Dar trebuie să te grăbeşti, pentru că această reducere expiră marti 6 septembrie la ora 23.59.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.