Faptul că trăim într-o epocă nouă, în care internetul este tot mai prezent, ne afectează la modul cel mai direct în multe aspecte ale vieţii.
Nu în ultimul rând, ne afectează şi veniturile, atât pe cele active cât şi pe cele pasive.
Viața ta implică multe reguli pe care trebuie să le respecți și probabil că știi deja acest lucru…
Pentru a deveni cu adevărat prosper trebuie să descoperi lucrurile la care ești cu adevărat bun şi să acţionezi cu perseverenţă în această direcţie, pentru a-ţi putea transforma talentele în succes financiar.
Când te apropii de maturitate, ajungi din ce în ce mai mult să fii stăpân pe tine și să conștientizezi importanța banilor în viața ta.
Viaţa ta este în continuă schimbare, iar conectarea şi viteza cu care circulă informaţiile – la care internetul contribuie atât de mult – te influenţează în permanenţă.
Pentru a putea face față mai uşor noilor schimbări politice, economice, legislative etc. poate că ar fi o idee bună să te gândeşti să îți înființezi propria ta afacere.
Afacerea ta, dacă ai nivelul adecvat de pricepere şi de implicare, te poate ajuta să ajungi la stabilitate financiară şi, pe termen lung, chiar la independenţa financiară, prin construirea surselor de venit pasiv (care nu necesită implicarea ta continuă pentru a face bani).
În zilele noastre, mai ales în România, costurile efective necesare demarării unei afaceri clasice sunt de peste 1000 de euro.
Dar în ceea ce priveşte internetul, în mediul online lucrurile stau cu totul altfel, căci investiția inițială necesară este de doar câteva sute de lei, fiind reprezentată doar de hosting și de un domeniu web.
În plus, internetul îţi aduce un nivel ridicat de flexibilitate. Astfel, vei beneficia de mai mult timp cu familia dar nici nu vei rata nimic important.
Să îţi poţi alcătui singur programul înseamnă că ești propriul tău stăpân. Când se întâmplă acest lucru, tu ești cel care decide câte ore vei investi în munca ta în fiecare zi.
Este foarte comod să nu fii presat de factori externi, să nu ți se zică ceea ce trebuie să faci și când să faci, pentru că astfel vei fi 100% atent la treburile tale și vei avea parte de mai multă libertate.
În anii 2000, când internetul era la început, dacă ţi se întâmpla ceva şi nu puteai ajunge la lucru îți pierdeai sursa de venit. Acum, prin intermediul noilor tehnologii, lucrurile s-au schimbat.
Acum TU eşti în control şi vei putea decide cât de mult vrei să te implici în fiecare lună. Bineînţeles, venitul tău este proporţional cu volumul de muncă depus şi cu gradul tău de profesionalism.
Cel mai important este să începi prin a-ţi alege domeniul care ţi se potriveşte cel mai bine.
Căci internetul îţi permite să activezi în oricare din principalele 4 domenii: poţi să fii salariat, freelancer, antreprenor sau chiar investitor, dacă ar fi să ne referim la clasificarea propusă de Robert Kiyosaki în celebra sa carte “Cadranul Banilor”.
Iar în ceea ce priveşte construirea surselor de venit pasiv, tot internetul este cel care îţi aduce accesul facil la numeroase tipuri de investitii, pe care le poţi pune în aplicare fără a consuma prea mult timp şi efort.
Sigur, informarea şi documentarea corespunzătoare rămân în continuare principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în permanenţă, fără de care nicio investitie nu poate funcţiona eficient pe termen lung.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.