Napoleon Hill a fost unul dintre primii şi totodată cei mai importanţi autori de cărţi motivaţionale şi de educaţie financiară.
El a avut ocazia, la îndemnul lui Andrew Carnegie (probabil cel mai bogat om din lume la momentul respectiv), de a intervieva zeci de oameni foarte bogaţi pentru a afla “reţeta” succesului lor.
Cărţile scrise de Napoleon Hill au reuşit să transforme radical viaţa multor oameni şi au rămas peste timp adevărate repere în drumul lor către succes.
Iată cei 6 paşi care te vor ajuta să-ţi transformi dorinţele în realitate, descrişi de Napoleon Hill în celebra sa carte “”.
Poţi aplica această metodă pentru a realiza orice îţi propui, indiferent că este vorba de obiective pe plan personal, profesional, financiar sau în oricare alt domeniu.
1. Obiectivul.
Trebuie să stabileşti exact ceea ce doreşti să realizezi şi să fii cât mai precis.
De exemplu, dacă este vorba despre bani, nu este suficient să doreşti “mai mulţi bani”, ci trebuie să stabileşti o sumă clară. Sau dacă doreşti să slăbeşti, la fel, trebuie să hotărăşti exact la câte kg te referi.
2. Ce oferi?
Napoleon Hill spune că nu poţi obţine nimic de la viaţă dacă nu eşti pregătit ca mai întâi să oferi TU ceva.
Aşa cum nu poţi sta lângă o sobă sperând să obţii puţină căldură şi abia apoi să mergi să aduci lemne, la fel trebuie ca mai întâi să dăruieşti din timpul, energia, imaginaţia ta pentru a obţine apoi lucrul dorit. Căci fără a trece şi la acţiune nu poţi obţine chiar nimic în viaţă.
3. Termenul.
Stabileşte o dată fixă până la care să realizezi ceea ce ţi-ai propus. După cum spune şi Brian Tracy, un obiectiv fără un termen limită nu este de fapt un obiectiv, ci doar o dorinţă, un vis, deci are şanse mult mai mici de a deveni realitate.
4. Planul.
După ce ai stabilit exact ce anume doreşti să realizezi, ce eşti dispus să faci pentru a obţine acel lucru şi ai stabilit şi un termen pentru asta, e momentul să-ţi faci un plan de acţiune cât mai detaliat.
Mai mult, trebuie să renunţi la a mai aştepta momentul “potrivit” pentru a trece la acţiune, pentru că acel moment nu va veni practic niciodată. În realitate, cel mai potrivit moment este acum!
Aşadar, cu cât porneşti mai curând pe drumul ales de tine, cu atât vei ajunge mai rapid la destinaţie.
5. Notează tot.
După ce ai realizat primii 4 paşi, scrie totul pe o foaie de hârtie: obiectivul pe care ţi l-ai propus, data limită până la care îl vei realiza, ce eşti dispus să faci pentru a-l obţine şi planul pe care eşti hotărât să-l urmezi.
Citeşte această listă de cel puţin 2 ori în fiecare zi, de preferinţă primul lucru dimineaţa şi apoi seara, ultimul lucru înainte de culcare. Acesta este un exerciţiu de autosugestie, prin care subconştientul tău va prelua mai uşor informaţiile respective şi va avea posibilitatea de a duce la îndeplinire toate acţiunile necesare în modul cel mai eficient.
6. Vizualizează rezultatul.
Un factor extrem de important este emoţia pe care o simţi în legătură cu obiectivul propus. Imaginează-ţi că deja ai obţinut ceea ce ţi-ai dorit, vizualizează şi trăieşte toate emoţiile de bucurie şi de satisfacţie aduse de realizarea obiectivului tău şi apoi mulţumeşte pentru tot ceea ce ai primit.
Dacă nu stai prea bine cu imaginaţia nu este nicio problemă, caută câteva fotografii şi imagini care ilustrează cât mai bine ceea ce îţi doreşti. Vizualizarea acestui dream chart în fiecare zi îţi va stimula creativitatea şi te va face mai receptiv la identificarea ocaziilor şi situaţiilor favorabile atingerii scopului tău.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.