Antreprenorii din mediul online care integreaza continut video pe site-ul lor au o rata de crestere a venitului cu 49% mai mare decat cei care nu o fac.
Video marketingul poate aduce beneficii consistente strategiei tale de marketing online, deoarece incurajeaza interactivitatea dintre brand si utilizator, este foarte usor de monitorizat si evaluat, si te ajuta sa ai o abordare creativa vizavi de vizitatorii website-ului tau.
Cu toate acestea, a optimiza SEO continutul video poate fi o provocare pentru multi specialisti in marketingul digital.
Iata cateva lucruri importante de stiut inainte de a integra SEO in video marketing:
Continutul video duce la o scadere a ratei de respingere (bounce rate)
Bounce rate-ul sau rata de respingere este un indicator ce reflecta numarul de utilizatori care parasesc site-ul tau dupa prima pagina vizualizata.
Obiectivul oricarui business online este, in mod evident, acela de a avea o rata de respingere cat mai mica.
Conform ultimelor studii in domeniu, 80% dintre utilizatorii de internet ar prefera sa vizioneze un videoclip despre un produs decat sa citeasca un text cu descrierea acestuia, mai ales daca vorbim despre produse cu multe caracteristici tehnice sau dispozitive electronice.
Un videoclip explicativ poate capta atentia vizitatorilor la fel cum o poate face un bloc de text optimizat SEO, ce include termeni tehnici.
Continutul video de calitate nu este trecut cu vederea de catre Google
Una din cele mai bune pratici SEO in video marketing este sa te asiguri ca videoclipul tau va fi vizualizat.
Google nu va trece cu vederea continutul video care este vizualizat de un numar mare de utilizatori si redistribuit pe diverse alte site-uri si platforme de socializare, incadrandu-l la categoria “continut de calitate”, despre care stim ca este un factor foarte important de clasare Google.
Pentru a te asigura ca videoclipul tau va avea multe vizualizari, incearca sa empatizezi mereu cu utilizatorii si sa le oferi continut care sa raspunda la intrebarile lor.
Cele mai recomandate practici SEO pentru video marketing:
1. Videoclipuri cat mai scurte
Stim deja ca este din ce in ce mai greu sa captezi atentia audientei. Conform unui studiu realizat de Wistia, durata ideala pentru un videoclip este de maximum 2 minute.
2. O calitate cat mai buna a imaginii
Calitatea videoclipurilor tale este o oglinda a business-ului tau online.
Daca oferi utilizatorilor videoclipuri de calitate slaba, acestia le vor asocia cu produsele si serviciile tale.
Cel mai recomandat este sa angajezi un profesionist in productie video. Daca nu dispui de bugetul necesar, exista multe tool-uri online la preturi accesibile pe care le poti folosi pentru a edita videoclipurile.
3. Nu uita de cuvintele cheie
Videoclipurile trebuie tratate exact ca orice alt tip de continut de pe site-ul tau si optimizate SEO dupa cuvintele cheie specifice business-ului.
Unele cautari in Google returneaza multe videoclipuri in primele pozitii. De exemplu, la interogarea “cum sa lovesti o minge de fotbal”, primul rezultat e foarte probabil sa fie un videoclip YouTube care sa contina un tutorial video.
De obicei, YouTube este folosit fie pentru divertisment, fie pentru instructiuni. Adapteaza descrierea videoclipului, titlul si meta tagurile acestuia tinand cont de cautarile pe care utilizatorii le efectueaza in Google.
Articol redactat de Ramona Joita – iAgency.ro. iAgency este o agenție de marketing online, specializată în servicii de SEO, Web Design și Social Media. Misiunea agenției este de a oferi servicii creative de marketing online care să aducă rezultate reale clienților sai.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.