Fiind pasionat de pieţele de capital, le urmăresc practic în fiecare zi.
Chiar şi atunci când sunt în vacanţă… 🙂
Aşa am aflat de ceea ce pare a deveni o oportunitate interesantă a acestui moment.
La fel de bine, însă, se poate transforma şi într-o capcană…
Este vorba de piaţa criptomonedelor, în particular Bitcoin.
Despre Bitcoin şi părerea mea personală despre criptomonede poţi afla mai multe dintr-un video pe care l-am postat aici: Atenţie la Bitcoin! A început deja să se întâmple?
Atunci, pe data de 11 aprilie 2019, preţul Bitcoin era puţin peste 5000 dolari.
Acum, preţul este deja peste 10.000 dolari.
Oportunitate sau capcană a acestui moment? Care este cel mai simplu mod de a investi în Bitcoin?
Acesta este motivul pentru care m-am gândit să fac un video despre situaţia actuală a preţului Bitcoin – prin comparaţie cu alte momente asemănătoare din anii 2011 – 2017.
Dar trebuie să ai în vedere faptul că evoluţia din trecut nu este o garanţie pentru evoluţia viitoare!
Şi pentru a răspunde la întrebările despre modul cum investesc eu în Bitcoin – aceasta fiind doar opţiunea mea personală, şi nu o recomandare de investitie – m-am referit şi la acest aspect, la modul cel mai practic (de la min. 12:45).
În concluzie, la fel cum se întâmplă cu orice altă investitie, şi situaţia actuală a Bitcoin se poate dovedi o mare oportunitate sau o mare capcană.
Nu ştii niciodată 100% sigur din start… 🙂
Aşa că tot ce poţi face este să te pregăteşti.
Să-ţi faci un plan pentru ambele situaţii: pentru când lucrurile merg în favoarea ta sau împotriva ta.
Pentru că, așa cum spunea și celebrul Warren Buffett: „Risk comes from not knowing what you’re doing”.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.