Depozitele bancare sunt cu siguranţă cele mai uzuale instrumente financiare la care apelează românii.
Într-adevăr, ele au avantajul de a fi garantate de către stat, prin Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB).
Dar depozitele bancare aduc şi câteva dezavantaje, care ar trebui să fie bine cunoscute de către cei care intenţionează să le utilizeze în mod exclusiv, pe perioade lungi de timp.
Cu atât mai mult cu cât, din fericire, la momentul actual există destul de multe alternative interesante şi profitabile la depozitele bancare.
7 alternative profitabile la depozitele bancare
Acestea sunt motivele pentru care mi-am propus, împreună cu prietenul şi asociatul meu Valentin Nedelcu de la StiintaBanilor.ro, să organizez webinarul “7 alternative profitabile la depozitele bancare”, la care te invit sa participi miercuri, 17 octombrie, ora 20.00 – 21.30.
În cadrul acestui webinar vei afla:
– Care sunt problemele cu depozitele bancare;
– 7 alternative simple şi eficiente la depozitele bancare;
– Cea mai bună alternativă pe termen lung;
– Cea mai sigură şi mai profitabilă investitie pe care o poţi face.
Pentru a participa la acest webinar gratuit este necesar să te înscrii AICI şi vei primi automat prin email link-ul webinarului.
Iar dacă nu poţi participa live, nu este nicio problemă, pentru că webinarul va fi înregistrat.
Aştept cu mare interes să ne vedem!
Îți mulțumesc pentru participarea la webinar!
Mai sus se află înregistrarea acestuia, dacă nu ai reușit să participi sau dacă dorești să revii asupra anumitor aspecte discutate acolo.
M-am bucurat să constat numărul mare al celor care sunt interesaţi de acest subiect.
Într-adevăr, principala problemă pe care o au depozitele bancare este dobânda foarte mică.
Dacă avem în vedere dobânda medie de 2% la depozitele pe 1 an (calculată de conso.ro), atunci la o rată a inflaţiei de 5% (cât este în prezent), rezultă în fiecare an o pierdere de 3%.
Poate că nu pare prea mult, la prima vedere, însă pe termen lung efectele ei sunt devastatoare.
În acest ritm, după 10 ani banii tăi vor valora cu 25% mai puţin, iar în 20 de ani îşi vor pierde chiar jumătate din puterea de cumpărare!
Partea bună este că există destule alternative profitabile, prin care poţi obţine randamente mai mari decât rata inflaţiei, în mod constant, an de an, pe termen lung.
Aceasta este motivul pentru care, împreună cu prietenul şi asociatul meu Valentin Nedelcu, ne-am gândit să venim în sprijinul tău şi să-ţi oferim posibilitatea de a te informa despre variante de investitii eficiente şi profitabile, la modul cel mai practic.
Nu sunt lucruri complicate, dar în lumea “zvonurilor” şi a informaţiilor eronate, sau pur şi simplu răuvoitoare, în care ne aflăm, este păcat să nu afli adevărul despre investiţii şi cum le poţi folosi în avantajul tău.
De aceea aş vrea să te invit să participi la Cursul de investitii şi oportunităţi pentru anul 2019 pe care îl vom prezenta în 10 şi 11 noiembrie 2018 în Bucureşti, astfel:
– Cursul de investitii inteligente şi surse de venit pasiv pentru începători – în 10 noiembrie – este dedicat celor care fie nu au mai investit niciodată, fie au până la 1-2 ani experienţă (în funcţie şi de instrumentele în care au mai investit până în prezent);
– Cursul de investitii pentru avansați. Oportunităţi pentru anul 2019 – în 11 noiembrie – este dedicat investitorilor care au o anumita experienţă în investitii şi care cunosc deja principalele tipuri de investitii (ce sunt şi cum funcţionează): imobiliare, instrumente cu venit fix, acţiuni, metale preţioase, probabil că au mai investit până acum cel puţin în unele din ele şi acum doresc să-şi îmbunătăţească şi să-şi optimizeze rezultatele cu ajutorul investitiilor active.
Mai multe detalii poţi găsi AICI.
În plus, cei care au avut răbdare să urmărească webinarul până la sfârşit vor primi şi o mică surpriză sub forma unui discount suplimentar.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.