Am vorbit destul de mult in ultimul timp despre investitiile pasive.
Este si normal, pentru ca sunt un mare fan al lor, le pun in practica 20 de ani si functioneaza superb! 🙂
Insa investitiile pasive nu sunt prea bine cunoscute la nivel general.
Cineva chiar ma intreba zilele trecute: “Exista investitii pasive? Eu stiam de venituri pasive…”
Perfect adevarat: mult mai cunoscute sunt sursele de venituri pasive – acele venituri pe care le obtii fara sa necesite prea multa implicare (timp si energie) din partea ta.
Insa, la fel de bine, exista si investitii care sunt pasive.
Adica nu necesita prea mult timp si energie pentru a fi puse in aplicare in mod eficient.
Investitiile pasive au multe avantaje:
1. Sunt cele mai simple tipuri de investitii.
Din acest motiv ele sunt recomandate celor aflati la inceput de drum in acest domeniu, dar si persoane cu foarte multa experienta detin portofolii importante de investitii pasive.
2. Nu necesita cunostinte avansate in domeniul economico-financiar.
Nu ai nevoie sa fii neaparat CFA sau doctor in stiinte economice pentru a face investitii pasive profitabile. Odata ce inveti cum functioneaza, iti va fi destul de usor sa le pui in practica luna de luna si an de an.
3. Nu necesita mult timp si efort pentru a le realiza.
Intr-adevar, dupa ce ai invatat metoda, probabil ca nu vei avea nevoie de mai mult de cateva ore pe luna pentru a le pune in practica.
4. Sunt profitabile (mai ales pe termen lung).
Este foarte interesant faptul ca investitiile pasive aduc rezultate mai bune decat marea majoritate a investitiilor active, dupa cum arata studiile facute de-a lungul anilor. Ele functioneaza cel mai bine pe termen lung, atat in perioadele de recesiune sau criza cat si in perioadele de crestere economica.
Dar investitiile pasive au si un mare dezavantaj: sunt plictisitoare.
Daca tu cauti ca prin investitii sa aduci pasiune, entuziasm si adrenalina in viata ta, atunci investitiile pasive nu sunt pentru tine!
Ele sunt potrivite pentru cei care DEJA au o activitate profesionala care le consuma timpul si preocuparea, fie un job sau o afacere proprie, sau pur si simplu au alte activitati de care sunt mai pasionati decat de investitii.
Investitiile pasive au o “reteta” foarte clara. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faci, si cateva pe care sa le eviti:
Ce trebuie sa faci, la modul practic:
1. Investesti in concordanta cu profilul tau de risc;
2. Investesti in concordanta cu obiectivele si orizontul tau de timp;
3. Investesti constant, periodic (de preferinta in fiecare luna);
4. Investesti sume apropiate (de la o luna la alta);
5. Investesti intr-un portofoliu diversificat;
6. Reechilibrezi acest portofoliu periodic;
7. Investesti pe termen lung si foarte lung.
Ce trebuie sa NU faci:
1. NU urmaresti mersul pietei (in sus sau in jos);
2. NU te iei niciodata dupa media;
3. NU te iei dupa predictiile facute de tot felul de “analisti”;
4. NU te panichezi;
5. NU devii lacom.
Cum ti se pare? Simplu?
Exact acesta este motivul pentru care milioane de oameni din intreaga lume pun in aplicare aceasta metoda de a face investitii pasive.
Si ei obtin rezultate foarte bune pe termen lung, chiar daca in felul acesta nu se imbogateste nimeni rapid (dar cred ca ti-ai dat deja seama ca metodele de imbogatire rapida chiar nu functioneaza).
Partea si mai buna este ca aceste investitii sunt cele care te pot duce pe “pilot automat” la independenta financiara. Prin urmare, ele sunt puse in aplicare in mod constant de adeptii miscarii FIRE (financial independence retire early).
Acesta este si motivul pentru care am dorit, alaturi de Valentin, sa venim cat mai direct in sprijinul tau si sa-ti aratam cum functioneaza investitiile pasive la modul cel mai practic si aplicat.
Acesta este motivul pentru care am realizat Cursul Practic de Investitii Pasive: pentru a te ajuta sa-ti construiesti un portofoliu diversificat de investitii pasive, care sa functioneze atat in perioade de crestere economica cat si in vremuri de criza.
Dar cel mai bine te informezi direct de la sursa. 🙂
Te invit sa urmaresti capitolul introductiv din curs, din care vei afla continutul si cu ce te poate ajuta la modul cel mai practic acest curs:
In plus, acum poti comanda acest curs cu o reducere de 51%.
Atentie, insa, ca acesta oferta promotionala expira duminica 17 mai la ora 23:59. Ar fi pacat sa o ratezi…

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.