Prosperitatea este ceva ce ne dorim cu toţii, chiar dacă nu putem întotdeauna să-i dăm o definiţie foarte precisă…
Cu siguranţă, însă, prosperitatea înseamnă MULT mai mult decât bani sau lucruri materiale.
Pe lângă bunăstare, „a fi prosper” este de fapt o stare de spirit, din multe puncte de vedere asemănătoare cu „a fi fericit”.
Deci dacă înţelegi regulile de bază ale prosperităţii, îţi va fi mult mai uşor să ştii ce ai de făcut pentru a o aduce în viaţa ta.
Iată cele 10 principii pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a aduce prosperitatea în viaţa ta:
1. Principiul fundamental: daruieste pentru a primi.
Oamenii cu adevarat prosperi traiesc in deplina concordanta cu acest principiu. Ei in primul rand ofera, abia apoi asteapta sa primeasca. Si de cele mai multe ori ajung sa primeasca MULT mai mult decat au oferit.
In natura, aceasta este “legea recoltei”. Poti culege doar daca ai semanat.
Ordinea fireasca a lucrurilor este intotdeauna aceasta: intai dai si apoi primesti.
2. Principiul vidului.
Prosperitatea nu este limitata, finita, dar pentru a primi ceva nou trebuie sa te debarsezi de ceea ce este vechi.
Cum functioneaza? Extrem de simplu: daca vrei sa primesti un lucru nou, mai intai scapa de cele vechi (poti sa folosesti principiul fundamental si sa le daruiesti) si apoi vei dobandi si ceea ce-ti doresti.
3. Principiul creativitatii.
A fi creativ, adica a genera solutii este una din abilitatile esentiale pentru a atinge succesul in orice domeniu. Acest principiu functioneaza si in ceea ce priveste prosperitatea.
Pentru a ajunge la prosperitate ai nevoie de un plan. Nu este suficient sa iti doresti, trebuie sa gasesti si raspunsul la intrebarea: CUM?
Toti cei care isi realizeaza visele, indiferent de domeniu, au depasit obstacolele prin actiune planificata. Iar daca ceva nu functioneaza in planul tau, fii creativ si gaseste alt drum.
4. Principiul comenzii.
Este unul din cele mai greu de aplicat corect. Daca iti doresti ceva, trebuie sa ai curajul sa ceri.
Ai mare grija ce cuvinte folosesti, caci ele sunt expresia gandurilor tale. Foloseste numai afirmatii pozitive, pentru ca afirmatiile negative nu aduc rezultatul dorit.
Cand iti este foame spui: „Vreau mancare.” Daca spui: “Nu vreau sa mai fiu flamand”, ce ai putea obtine? Nimic.
La fel, daca spui: “Niciodata nu imi ajung banii”, ce crezi ca vei dobandi…?
5. Principiul imaginatiei.
Puterea imaginatiei este infinita. Nimic din ce a realizat omenirea nu ar fi fost posibil fara ca cineva sa imagineze mai intai aceste lucruri.
Asa ca trebuie sa ai curajul de a da drumul imaginatiei tale!
Un ingredient de baza atunci cand folosesti acest principiu este sa imaginezi fara egoism.
Cand gandirea ta aduce beneficii pentru cat mai multi oameni, atunci principiul imaginatiei va functiona la maxim. Incotro este indreptata privirea ta, intr-acolo te vor duce pasii tai.
6. Principiul abundentei.
Exista doua atitudini majore pe care le poti adopta cand vine vorba despre prosperitate si bani: o atitudine a abundentei (a cresterii) sau o atitudine a lipsei (a scaderii).
Se spune ca oamenii saraci folosesc doar doua dintre operatiile aritmetice de baza, scaderea si impartirea, pe cand oamenii bogati le stiu si le folosesc si pe celelalte doua, adunarea si inmultirea.
7. Principiul atitudinii.
Acest principiu este continuarea fireasca a celui anterior. Atitudinea pe care o ai fata de bani si mijloacele de a obtine prosperitatea se reflecta in tot ceea ce gandesti si spui.
Daca condamni din start bogatii si bogatia, daca risipesti banii pe nimicuri, daca nu ai ordine in gestionarea finantelor personale, banii nu se vor simti bine alaturi de tine si vor pleca in alta parte.
In schimb, atunci cand ai respect fata de bani si incerci sa intelegi, fara a judeca, modul in care oameni „normali” din jurul tau ating prosperitatea, vei avea doar de castigat.
8. Principiul increderii in sine.
Pentru a atrage prosperitatea, oamenii trebuie sa aiba incredere in sine, in talentele si capacitatea lor de a se dezvolta.
Toti oamenii de succes au crezut si cred in capacitatea lor de a avea succes, indiferent de domeniul in care au excelat. Daca te inconjori de oameni care au incredere in ei, vei observa automat cum si nivelul tau de incredere in tine va creste.
9. Principiul perseverentei.
Calvin Coolidge, fost presedinte american, spunea: “Nimic in aceasta lume nu poate inlocui perseverenta. Nici talentul, nimic nu e mai raspandit decat oamenii talentati care nu au succes.
Nici educatia, lumea este plina de oameni instruiti care au esuat. Doar persistenta si hotararea sunt atotputernice. Sloganul “mergi inainte” a rezolvat si va rezolva toate problemele rasei umane”.
10. Principiul iubirii.
Catherine Ponder, autoarea cartii „Legile dinamice ale prosperitatii”, spune ca “nu conteaza cate legi ale prosperitatii cunosti daca nu esti in stare sa traiesti in iubire si armonie cu ceilalti”.
Toti oamenii de afaceri cu adevarat bogati si prosperi au atins prosperitatea pentru ca s-au gandit in primul rand la ceilalti oameni si la cum pot sa le faca viata mai buna.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.