În ultima vreme, tot mai mulţi oameni din întreaga lume au luat decizia să lucreze de acasa.
În SUA, de exemplu, statisticile arată că 1 din 3 americani lucrează pe cont propriu şi tendinţele actuale vor face ca acest număr să crească.
Din păcate, multă lume are impresia că a lucra de acasa înseamnă să nu faci mai nimic toată ziua. Nimic mai fals!
Ca toţi ceilalţi oameni, şi dacă lucrezi de acasa ai lucruri de făcut, cerinţe de îndeplinit şi termene de respectat. De fapt, a lucra de acasa înseamnă să devii mai responsabil şi să înveţi să-ţi gestionezi mai bine timpul şi resursele.
Iată 8 avantaje importante pe care le ai dacă alegi să lucrezi de acasa:
1. Câştigi timp.
Dacă lucrezi de acasa nu vei mai pierde timp în fiecare zi cu pregătirile de plecare şi cu drumul până la locul de muncă. Astfel, poţi câştiga chiar şi câteva ore pe zi, pe care le poţi folosi aşa cum doreşti, pentru lucru sau pentru relaxare.
2. Economiseşti bani.
În primul rând nu mai cheltui cu drumul până la serviciu, indiferent că ar fi fost cu maşina sau cu mijloacele de transport în comun. În plus, economiseşti banii pe care i-ai fi dat pe ţinuta vestimentară de la locul de muncă, dar şi pe masa de prânz, pe care astfel poţi să ţi-o pregăteşti singur acasa.
3. Ai mai multe opţiuni la dispoziţie.
Faptul că lucrezi de acasa îţi dă posibilitatea să desfăşori mai multe activităţi diferite. Iar în era internetului informaţiile despre astfel de activităţi sunt mai disponibile ca oricând.
Acum există siteuri care te ajută să îţi întocmeşti un bun plan de afaceri sau care îţi pun la dispoziţie idei de afaceri profitabile pe care le poţi face de acasa.
4. Veniturile tale nu sunt limitate.
Sigur, faptul că nu ai un venit fix poate fi şi stresant. Pe de altă parte, însă, dacă lucrurile merg bine poţi câştiga mai mulţi bani decât la un serviciu obişnuit. Depinde numai de tine şi de efortul, priceperea, inspiraţia şi perseverenţa ta.
Ca să nu mai vorbim de faptul că astfel poţi să realizezi şi surse de venit pasiv, care te vor ajuta şi mai mult în drumul tău spre o viaţă mai prosperă.
5. Îţi poţi face propriul program.
Asta nu înseamnă că lucrezi doar când ai chef, ci că poţi să-ţi organizezi munca în funcţie de ritmul propriu. Nu mai ai stresul trezitului la o anumită oră, căci poţi alege să lucrezi dimineaţa, la prânz sau chiar noaptea. Îţi poţi lua pauza de masă cât vrei tu de lungă şi ai timp şi pentru alte treburi personale.
6. Petreci mai mult timp cu cei dragi.
Dacă ai copii şi nu ai cu cine să îi laşi acasa sau vrei, pur şi simplu, să petreci mai mult timp cu ei, să lucrezi de acasa poate fi o binecuvântare. În felul acesta eşti mereu alături de ei, dar în acelaşi timp te ocupi şi de cariera ta.
7. Poţi lucra de unde vrei.
Dacă ai o activitate ce poate fi făcută prin internet, atunci nici măcar nu trebuie să lucrezi efectiv de acasa. Când vremea este frumoasă, îţi poţi lua laptopul cu tine în parc sau la o cafenea.
Mai mult, pe computer poţi lucra din orice colţ al lumii, atât de la o cabană în vârf de munte cât şi de la o terasă pe o plajă. Evident că asta nu înseamnă neapărat că eşti în vacanţă, fiindcă orele petrecute la computer pot fi lungi şi obositoare, dar oricum ai o libertate mai mare.
8. Lucrezi mai eficient.
Faptul că nu te întrerup tot timpul şefii sau colegii de muncă de ajută să fii mai productiv, mai eficient, mai puţin stresat şi să ai mintea mai odihnită. În plus, dacă este cazul, îţi poţi alege singur colaboratorii de care ai nevoie.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.