De fiecare dată când vrei să faci ceva nou, cel mai greu este începutul.
Atunci ți se întâmplă cel mai des să „cazi” și să te „lovești”.
Uneori perioada de început poate să fie atât de grea, încât să-ți vină să renunți.
Și mie mi se întâmplă uneori acest lucru, atunci când încep ceva nou și întâlnesc multe dificultăți in perioada de început…
Cred că știi și tu la ce mă refer. 🙂
Doar că, uneori, a renunța este o variantă foarte, foarte proastă!
Ca atunci când este vorba despre prosperitatea ta, despre bunăstarea ta financiară, despre visurile și dorințele tale cele mai înalte.
Sau despre drumul tău spre independența financiară.
Da, este normal să întâlnești greutăți când vine vorba despre optimizarea finanțelor personale, creșterea veniturilor, scăderea cheltuielilor, realizarea primelor investiții, construirea unui portofoliu diversificat și a surselor de venituri pasive.
Dar nu este ok să renunți!
Trebuie să găsești în permanență metode de a depăși aceste greutăți și de a merge mai departe pe drumul tău către o viață mai prosperă.
Eu cred că metoda cea mai simplă și mai eficientă de a trece cu bine peste perioada de început este de a apela la ajutorul unui specialist.
Cineva mai experimentat, care deja a ajuns în locul spre care tu te îndrepți, care să fie alături de tine pas cu pas, să te îndrume, să te ajute când greșești și să te „ridice” când „cazi”.
În felul acesta:
- începutul va fi mult mai ușor, probabil va fi chiar fun;
- nici nu-ți va trece prin cap să renunți;
- vei progresa mult mai rapid;
- vei înțelege mai bine regulile investițiilor;
- vei face mult mai puține greșeli;
- vei câștiga timp, energie și bani;
- vei ajunge mult mai repede la independența financiară.
Tocmai din acest motiv, pentru a te ajuta să avansezi în mod accelerat spre independența financiară, am realizat Programul de 12 săptămâni “Independent financiar prin investitii pasive”.
Împreună cu bunul meu prieten și coleg Valentin Nedelcu, vrem să-ți împărtășim lucrurile pe care le-am învățat și toată experiența noastră de investitori.
Este cel mai valoros program din toate cele create de noi şi este revizuit şi updatat în fiecare an.
Nu doar că îți vom pune la dispoziție numeroase principii şi tehnici, ci vei participa şi la zeci de exerciții practice, pe parcursul celor 13 cursuri LIVE, săptămânale.
Uite ce vei învăța la modul practic din acest Program și ce rezultate vei obține:
Săptămâna 1: Primul pas
În prima săptămână faci alături de noi primul pas și identificăm împreună cel mai important lucru: „DE CE-ul” tău personal.
Astfel îţi descoperi adevărata motivație, fără de care îți va fi foarte greu să progresezi pe drumul tău spre independența financiară și îți stabilești obiectivele.
Rezultatele:
Ai obiective clare, realizabile și foarte ușor de măsurat. Vezi de la o lună la alta progresul, care începe chiar după prima zi de curs.
Săptămâna 2: Optimizarea finanțelor personale
Începem să construim bazele solide ale finanțelor tale personale. Asta înseamnă că primeşti de la noi bugetul personal (un fişier şablon) pe care începi să îl completezi.
Vei învăța despre optimizarea veniturilor și a cheltuielilor și despre fondurile de urgență, de siguranță și de investiții.
Rezultatele:
După doar a doua săptămână de curs, ştii clar cât câștigi, cât cheltui și cum îți poți îmbunătăți situația financiară, pentru a-ți asigura un viitor mai prosper.
Săptămâna 3: Introducere în investiții
Acum punem bazele investițiilor. Învățăm despre clasele de active, despre riscuri și despre cum să ne informăm corect.
Astfel eviți țepele financiare, acei „consultanți” care te tot sună și îți oferă cele mai proaste produse, și faci diferența între emoții și rațiune atunci când investești.
Rezultatele:
Vei avea o privire clară asupra surselor din care trebuie să te informezi de fiecare dată când vrei să îți pui banii la treabă. Vei afla și o „rețetă specială” care te va ajuta să gestionezi banii fără să implici emoțiile.
În plus, vei vedea cu ochii tăi capcanele în care au căzut alții mult mai experimentați ca tine, așa încât tu vei putea să le eviți din start.
Săptămâna 4: Investiții în fonduri mutuale și ETF-uri
Această săptămână este plină de informații şi exemple concrete de ETF-uri și fonduri mutuale, despre cum se analizează ele și despre cum găsești fonduri care te interesează.
Vei avea parte de experiența directă și exemplele concrete de fonduri analizate de noi.
Rezultatele:
Adio bani pierduţi și bun venit investiții eficiente!
Afli care sunt fondurile mutuale și ETF-urile pe care ne bazăm noi şi care sunt cele mai des întâlnite opțiuni ale investitorilor profesioniști.
Săptămâna 5: Investiții în valori mobiliare
Această săptămână este despre valorile mobiliare. Aici înveţi despre obligațiuni, acţiuni şi mărfuri, despre bursă, brokeri și despre platformele de tranzacționare.
Din feedback-ul primit de la cursanții noștri am aflat că doar această săptămână și tot ar face ca Programul să-și merite investiția… 🙂
De ce?
Pentru că aceasta este săptămâna în care vei cunoaște pentru prima dată un cont de broker și procedura prin care realizezi primele tranzacții. În această săptămână înveți să tranzacționezi pe conturi demo, la modul cel mai practic.
Rezultatele:
Foloseşti conturile demo, realizezi alături de noi mai multe tipuri de tranzacții și înveţi să investești. Doar că aici, spre deosebire de viața reală, greșelile nu te vor costa, pentru că banii sunt virtuali.
Săptămâna 6: Investiții în obligațiuni și ETF-uri de obligațiuni
Acum ne concentrăm pe obligațiunile listate la bursa din România și pe bursele internaționale, la modul cel mai practic.
Intrăm pe platformele brokerilor si aflăm principalele lor caracteristici, ce înseamnă preț clean și preț dirty etc.
Rezultatele:
Înveţi în detaliu despre fiecare tip de obligațiune, despre cele listate și cele nelistate, despre cum le cumperi şi cum le vinzi și despre plasamentele private de obligațiuni.
De asemenea, vei avea acces la informații premium, direct din piață, deoarece și eu și Valentin suntem investitori în obligațiuni.
Săptămâna 7: Investiții în acțiuni la Bursa de Valori București
În această săptămână învățăm despre acțiunile listate la BVB, despre singurul ETF listat la BVB, despre piața principală și despre piața AERO.
De asemenea, în această săptămână vom vorbi și despre elemente esențiale de analiză fundamentală a companiilor.
Rezultatele:
Vei învăța cum să investești eficient în acțiuni listate la BVB și în ETF-ul care urmărește indicele BET.
Săptămâna 8: Investiții în ETF-uri pe acțiuni pe bursele internaționale
Aceasta este una din cele mai interesante săptămâni pentru majoritatea cursanților. Este săptămâna în care discutăm despre indici bursieri și ETF-uri pe acțiuni.
Rezultatele:
Nu mai arunci banii pe geam pe comisioane imense și nu mai alegi instrumente financiare care te duc spre pierderi. Investeşti eficient, profitabil, în ceea ce cunoști, de fiecare dată.
Săptămâna 9: Investiții în mărfuri, derivate și piața valutară
Mărfurile, derivatele și piața valutară sunt și ele clase de active care atrag o mulțime de investitori. Ca să îți construieşti un portofoliu cu adevărat diversificat, ai nevoie să le înțelegi și pe acestea.
Rezultatele:
Înţelegi care sunt caracteristicile, plusurile şi minusurile acestor tipuri de active şi cum să le integrezi în portofoliul tău, pentru a reduce riscurile şi a creşte profiturile.
Săptămâna 10: Investiții în imobiliare
Acum analizăm cele mai des întâlnite tipuri de investiții în România: investițiile în imobiliare.
Vei învăța în această săptămână că imobiliarele nu trebuie neapărat deținute fizic pentru a-ți produce bani. Vei vedea ce sunt investițiile în REIT-uri și cum diferă ele de imobiliarele clasice.
Rezultatele:
Astfel afli ce tip de investiție imobiliară ți se potrivește cel mai bine în această etapă și cum să faci investitii imobiliare inteligente fără a avea neapărat sume mari de bani.
Săptămâna 11: Impozitarea veniturilor
Discutăm pe larg despre impozitarea investițiilor şi despre optimizarea fiscală.
Este unul dintre cele mai folositoare module din întreg programul, cu atât mai mult cu cât termenul limită pentru depunerea Declaraţiei fiscale pe anul 2021 va fi foarte apropiat.
Vom face calcule reale, îți vom arăta exemple concrete și vei pleca de la curs știind totul despre cum și ce trebuie să declari și ce impozite trebuie să plătești pe investițiile tale.
Rezultatele:
Acum ştii să completezi de unul singur o declarație fiscală, deoarece o vom face împreună, live.
Îți arătăm exemple concrete și pleci de la curs știind cu siguranță fiecare procent și fiecare virgulă pe care trebuie să o ai în vedere la portofoliul tău de investiții.
Săptămâna 12: Planul personal de investiții
În mod normal aceasta ar fi fost ultima săptămână a Programului, pentru că acesta este momentul în care punem laolaltă toate elementele pe care le-am analizat în acest Program.
Discutăm despre money management şi alocarea activelor şi analizăm țintele pe termen scurt, mediu și lung.
Rezultatele:
Acum îţi faci planul personal de investiții, documentul cel mai important pentru orice investitor, care reflectă profilul tău de risc, orizontul şi obiectivele tale investiţionale.
Acum ai tot ce ai nevoie pentru a ajunge cât mai rapid și mai ușor la destinația ta: independența financiară.
Săptămâna 13 – Bonus: Investiții în criptomonede
Aceasta este săptămâna în care discutăm despre fenomenul blockchain, despre Bitcoin, Ethereum, despre cum stochezi aceste monede virtuale, despre tranzacționarea lor și despre modul în care le integrezi într-un portofoliu diversificat, pentru a-ți crește rata de profit.
Însă surprizele și bonusurile nu se opresc aici. De-abia aștept să le vezi și pe restul, sunt convins că te vor bucura… 🙂
În concluzie, dacă vrei să avansezi accelerat pe drumul spre independența financiară, te așteptăm alături de noi la Programul de 12 săptămâni “Independent financiar prin investitii pasive”.
Acum beneficiezi și de un preț special, cu o reducere de 47%!
Dar trebuie sa fii atent: ultima zi de înscrieri este marţi 22 februarie, iar joi 24 februarie avem deja primul curs.
Te așteptăm cu drag,
Valentin și Dan
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.