Pensionarul este un personaj extrem de interesant, din multe puncte de vedere.
Pe de o parte, pentru populaţia activă, prezenţa lui pare îndoielnică şi parcă pluteşte undeva într-un viitor abstract, în ceaţă şi plină de semne de întrebare.
Pe de altă parte, pentru cei aflaţi la vârsta a treia, pensionarul înseamnă un nou statut, foarte diferit de cel anterior, cu realităţi noi, inevitabile, cu care se confruntă zilnic.
În realitate, pensionarul reprezintă practic un “nivel” la care vom ajunge cu toţii, la un moment dat, fie că acum ne dăm sau nu seama de acest lucru.
Şi mai interesant este faptul că, deşi “nivelul” este practic acelaşi, situaţia particulară în care se găseşte pensionarul diferă foarte mult de la un caz la altul.
Pentru că situaţia lui din prezent este, de fapt, un REZULTAT ce provine din trecut.
Este rezultatul multor acţiuni (sau inacţiuni), realizate pe parcursul multor ani, atât de persoana respectivă cât şi de numeroase alte elemente aflate în exteriorul ei – este un rezultat extrem de complex.
“Au fost odată ca niciodată 3 pensionari: pensionarul american, european şi cel român…”
Cam aşa ar putea să înceapă şi această poveste, însă în acest caz nu este doar o “poveste”, pentru că ea este bazată pe fapte şi situaţii reale, iar personajele respective sunt şi ele la fel de reale.
M-am gândit să îţi propun o discuţie despre situaţia pensionarului din România şi din străinătate, cu particularităţile respective, provocările şi – mai ales – cu oportunităţile fiecărui caz în parte.
Aşa cum bănuieşti, ne vom concentra pe aspectele financiare, ocazie cu care vom stabili formula prosperităţii pensionarului, unde vom analiza fiecare din factorii respectivi în parte.
De asemenea, vom încerca să găsim soluţii practice, care chiar să funcţioneze, de a aduce şi a îmbunătăţi în mod consistent prosperitatea în viaţa pe care o trăieşte pensionarul obişnuit în România.
Aşadar, îmi revine plăcerea de a te invita să participi la webinarul “Povestea celor 3 pensionari: pensionarul american, european şi cel român”, care va avea loc miercuri 18 iulie, ora 20.00 – 21.30.
Sunt sigur că şi tu cunoşti, în mod direct, viaţa unor pensionari, poate chiar din familia ta, deci părerile tale legate de acest subiect sunt foarte importante.
Prin urmare, te-aş ruga să îmi spui ce anume te-ar interesa în primul rând pe TINE să discutăm în acest webinar, care sunt întrebările sau provocările care te preocupă în mod special şi să-mi trimiţi un email la adresa dan@ideisibani.ro.
Webinarul este gratuit şi nu este necesară înscrierea în prealabil.
Tot ce ai de făcut este să dai un click pe acest link miercuri 18 iulie la ora 20.00.
Iar dacă nu poţi participa live, nu este nicio problemă, pentru că webinarul va fi înregistrat.
Aştept cu mare interes să ne vedem!
Îți mulțumesc pentru participarea la webinar! Mi-a făcut o mare plăcere să constat interesul de care s-a bucurat acest subiect!
Mai sus se află înregistrarea acestuia, dacă nu ai reușit să participi sau dacă dorești să revii asupra anumitor aspecte.
După cum am menționat și în cadrul webinarului, prosperitatea pe care o are pensionarul este influențată de mulți factori, dar, din punct de vedere financiar, 3 dintre ei sunt deosebit de importanți.
Astfel, putem spune că:
P = VA + S + VP
unde P este prosperitatea pensionarului, VA este venitul activ pe care el l-a obținut în timpul vieții active, S este sistemul (sau Statul) în care el trăiește și VP este venitul pasiv (sau venitul suplimentar) pe care pensionarul îl obține.
Modul practic în care putem influența sau îmbunătăți acești factori, a fost analizat pentru fiecare dintre ei.
De asemenea, în acest webinar ți-am pregătit și o mică surpriză 🙂 dacă ești și tu interesat de variantele de a-ți îmbunătăți viitorul pe care le ai la dispoziție și care chiar funcționează pe termen lung.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.