Categorie | Finanţe personale

Provocari mari pentru anul 2018 şi posibile soluţii pentru ele [webinar]

Probabil că şi anul 2018 ne va aduce anumite provocari, nu este nimic neobişnuit în asta.

Pe de altă parte, însă, cred că marile provocari ale anului 2018 vor fi foarte diferite de cele din anii trecuţi.

Şi nu mă refer neapărat la cele din zona politică, deşi vedem cu toţii ce frământări au loc în acest domeniu…

Mă refer la lucruri mai concrete, care ne pot afecta mult mai direct.

De exemplu, pornind de la simplul fapt că Banca Naţională a crescut rata dobânzii de politică monetară la începutul anului 2018, pentru prima dată în ultimii 10 ani.

Ce anume a dus la această mişcare (oarecum neaşteptată) din partea BNR-ului?

În mare parte, cred că este vorba de creşterea inflaţiei dincolo de prognozele iniţiale şi de încercarea de a stabiliza cursul leului.

Cel mai probabil, această creştere a dobânzii este doar prima dintr-un lung şir de creşteri ce vor urma anul acesta şi în anii următori.

Cu alte cuvinte, intrăm într-o etapă nouă, asistăm la instalarea unei noi paradigme.

Care, evident, ne va aduce unele noi provocari dar cu siguranţă şi noi oportunităţi.

 

3 provocari mari pentru anul 2018: inflaţia, creşterea dobanzilor şi cursul valutar

 

În ultimii ani ne-am confruntat cu o inflaţie foarte mică, aproape inexistentă (cel puţin din punct de vedere oficial), cu dobanzi aflate la minime istorice şi cu o mare stabilitate a cursului valutar.

Această etapă a luat sfârşit.

În noua paradigmă, care deja a început să funcţioneze, vom avea de-a face cu o inflaţie în creştere, cu creşterea dobanzilor şi cu scăderea leului.

Da, aceste schimbări ne vor afecta în modul cel mai direct.

Partea bună este că există multe mijloace de a acţiona în noua etapă prin care trecem.

Există chiar soluţii pentru a profita de schimbările ce au loc în această perioadă, şi nu sunt deloc complicate, sau greu de pus în aplicare.

 

Exact despre aceste lucruri îţi propun să discutăm mai pe larg, în webinarul “Provocari mari pentru anul 2018 şi soluţii pentru ele”, la care îmi face o deosebită plăcere să te invit.

 

Webinarul este gratuit şi se va desfăşura duminică 21 ianuarie începând cu ora 10 dimineaţa.

Vom vorbi mai pe larg despre aceste provocari şi mai ales despre modul practic cum te poţi proteja de ele şi cum poţi chiar profita în noul context în care ne aflăm.

Iar pentru finalul webinarului ţi-am pregătit o mică surpriză, pe care de-abia aştept să ţi-o dezvălui! 🙂

Nu este necesară înscrierea la webinar, tot ce ai de făcut este să dai un click pe acest link duminică la ora 10.

Iar dacă nu poţi participa live, nu este nicio problemă, pentru că webinarul va fi înregistrat.

Aştept cu mare interes să ne vedem! 

 

 

Îți mulțumesc pentru participarea la webinar!  

Mai sus se află înregistrarea acestuia, dacă nu ai reușit să participi sau dacă dorești să revii asupra unor subiecte discutate acolo.

După cum ţi-am promis, spre sfârşitul webinarului vei afla şi care este mica surpriză 🙂 pe care ţi-am pregătit-o şi cum poţi beneficia de ea.

 

Iar dacă vrei să afli câteva exemple de investitii care te vor ajuta – la modul cel mai practic – să faci faţă la noua paradigmă care s-a instalat deja de anul trecut, şi chiar să obţii profituri, te invit să urmăreşti cursul video “Oportunităţi de investitii în anul 2018 pentru investitorul individual”.

Acolo vei găsi atât investitii cu risc mic (din categoria obligaţiunilor şi a imobiliarelor) cât şi investitii cu risc mai mare (din categoria acţiunilor) care aduc, pe termen lung, randamente anuale de cca. 9-10%, deci cu mult peste valoarea inflaţiei din viitorul apropiat.

În plus, până pe data de 31 ianuarie poţi beneficia şi de oferta specială pe care am menţionat-o în webinarul de mai sus.

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Adresa ta de email este în siguranţă!