Când vine vorba de a investi în mod eficient, tentaţiile de a face greşeli sunt numeroase.
De exemplu, mulţi oameni se concentrează prea mult pe profitul pe care l-ar putea aduce respectiva investiţie.
Sau pe riscurile ei, pe costurile şi comisioanele implicate, pe evoluţia din trecut etc.
Ca să fiu foarte clar: toate elementele de mai sus sunt importante şi ar trebui să le iei în considerare cu multă atenţie.
Însă dincolo de ele, cel mai important este să-ţi dai seama cu adevărat dacă respectiva investiţie se potriveşte sau nu cu modul tău de a investi, cu strategia ta pe termen lung.
Cele 3 moduri de a investi şi greşeala pe care o fac mulţi
În principiu, există doar 3 moduri de a face investiţii:
– investiţii pasive;
– investiţii active;
– trading.
Indiferent care este strategia preferată de tine, sau poate că ai diferite alocări pe mai multe strategii, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te gândești cum se va potrivi cu ele noua investiție pe care o ai în vedere.
Exact despre acest lucru am discutat video-ul de mai jos.
Dacă dorești să afli mai multe despre investiţiile pasive şi active, te invit să participi la cursul nostru tradiţional de sfârşit de an: Cursul de investiţii pasive, investiţii active şi oportunităţi pentru 2020.
Împreună cu Valentin Nedelcu, voi organiza acest curs pe 23-24 noiembrie 2019, în Bucureşti, la hotelul RIN Central. Exact de obicei. 🙂
Va fi o ocazie excelentă de a afla lucruri practice despre principalele tipuri de investiţii, chiar de la persoane care cu asta se ocupă zi de zi.
În plus, avem câţiva invitaţi speciali, care ne vor împărtăşi din cunoştinţele lor şi din experienţa personală, şi crede-mă, sunt oameni care chiar au ce să spună…
Mai multe detalii găseşti AICI.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.