In ultimele zile am primit foarte multe intrebari despre Cursul Practic de Investitii Pasive pe care l-am realizat impreuna cu Valentin.
Le-am centralizat pe cele mai frecvente si m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa-ti trimit si tie raspunsurile la ele.
Poate ca ti-ai pus si tu cateva din aceste intrebari…
1. Invat ceva la modul practic din acest curs? Sau sunt doar teorii?
Acesta este un curs PRACTIC. Asa a fost gandit
inca din prima clipa. Acesta este scopul lui, sa-ti arate la modul PRACTIC cum
se fac investitiile.
Asta inseamna
ca vei afla totul despre investitii, incepand cu zona de pregatire a investitiilor,
zona de finante personale si de mindset al investitorului inteligent. Si vei
ajunge pana la intelegerea detaliata a instrumentelor concrete de investitii.
Vei afla ce sunt si cum functioneaza actiunile, obligatiunile, titlurile de stat, fondurile mutuale, ETF-urile si metalele pretioase si, mai mult decat atat, vei vedea cum se poate investi in ele la modul practic.
Vom intra impreuna pe platformele brokerilor din Romania si din strainatate pentru a pune ordine de cumparare si de vanzare, si a intelege in detaliu functionarea pietelor respective.
Vei vedea cum se formeaza preturile in piata, vei invata lucruri despre adancimea si lichiditatea pietei, volumele din bid si ask, preturile clean si dirty, si vei deprinde un set de abilitati utile oricarui investitor adevarat.
Iar la final, vei vedea cum sa asamblezi toate aceste cunostinte si instrumente intr-un portofoliu diversificat, care sa te reprezinte pe TINE si preferintele, nevoile si obiectivele tale.
Un portofoliu care sa functioneze atat in criza, cat si in vremurile bune.
2. Chiar functioneaza ce invat in curs? Se obtin rezultate bune?
Pentru noi a functionat foarte bine tot ceea ce iti vom impartasi in acest curs!
Nu te invatam informatii din carti sau din filme. Noi avem deja in spate MULTI ani de zile de randamente compuse, obtinute in urma investitiilor pasive.
Eu, de exemplu, fac investitii de 20 de ani. Si sunt deja ani buni de cand am devenit independent financiar. Iar Valentin, desi este mai tanar decat mine, a ajuns deja la nivelul de siguranta financiara si este foarte aproape de independenta.
Iar investitiile pasive functioneaza in intreaga lume de zeci de ani, astfel incat milioane de oameni ating in fiecare an un nivel de prosperitate mult mai ridicat si chiar independenta financiara.
Pentru cursantii nostri din trecut a fost la fel, toate lucrurile invatate au dat rezultate foarte bune. Iata doar cateva dintre mesajele lor:
„Dupa ce am participat la un curs acum un an
si jumatate, am inceput sa economisesc si sa investesc pe bursa si in obligatiuni.
Profitul obtinut pana acum este de 4 ori mai mare cat valoarea cursului. Si
inca nu au intrat dividendele.” Robert Potlog
„WOOOOW…
Nu-mi vine sa cred ca am pus tranzactia la 105 pret de vanzare si am vandut tot
in doar o zi, one of the best deals pana acum. In 4 luni randament de mai bine
de 8%!
Se datoreaza mult cursului vostru de investitii. Doar din profitul acestui deal mi-am acoperit si pretul cursului de anul trecut, cat si cel pe care l-am cumparat anul acesta pentru sotia mea.” Paul Ardeleanu
3. Ma voi descurca singur sa imi fac un portofoliu diversificat?
Da! Scopul nostru este ca tu sa devii autonom si, cu ajutorul cunostintelor, instrumentelor si surselor de informatii pe care ti le oferim, sa poti sa iti construiesti singur un portofoliu de investitii profitabil, potrivit pentru contextul tau.
Noi intotdeauna am crezut in ideea de a “invata pe cineva sa pescuiasca”, mai curand decat de a-i “da un peste”… 🙂
Vei invata alaturi de noi sa iti faci un portofoliu, chiar din timpul cursului.
Iar daca vei alege pachetul ce are inclus si grupul privat de Facebook, vom ramane in contact si mai departe si astfel vei avea tot sprijinul nostru in indeplinirea acestui scop.
4. N-am investit niciodata pe bursa. Este acest curs si pentru mine?
Da, in acest curs vorbim si despre investitii la bursa, DAR si despre alte tipuri de investitii pe care le poti face FARA sa ai nevoie de burse: investitii in fonduri mutuale, in titluri de stat, investitii imobiliare etc.
Deci, indiferent daca ai investit sau nu la bursa pana acum, daca doresti sa faci acest lucru in viitor sau nu, vei gasi in acest acest curs tipuri de investitii care ti se potrivesc.
5. Nu am cunostinte economice. O sa ma pot descurca?
Faptul ca nu ai studii economice sau cunostintele tale in domeniul financiar sunt limitate nu inseamna ca nu esti responsabil pentru gestionarea propriilor tai bani.
Cu alte cuvinte, chiar si fara studii economice, tot va trebui sa stii cum sa iti gestionezi banii in viata ta si a familiei tale.
Educatia financiara este una dintre ariile obligatorii din viata unui om. Pentru ca modul in care ne gestionam banii ne influenteaza decisiv calitatea vietii.
Iar Cursul Practic de Investitii Pasive te ia practic de la zero si iti explica tot ce ai nevoie ca sa-ti atingi obiectivele tale.
6. Nu imi place sa risc cu banii mei! Exista investitii cu grad mic de risc?
Cu siguranta! In curs iti explicam foarte bine atat riscurile, cat si beneficiile diferitelor tipuri de investitii.
Pentru a te proteja cel mai bine de riscuri, in primul rand trebuie sa le intelegi si sa cauti optiunile potrivite pentru tine.
Iti vom prezenta in curs o varietate de tipuri de investitii, de la cele mai putin riscante (ce au practic risc zero) pana la cele care pot aduce randamente mari, dar au si riscuri mai mari.
7. Imi doresc profituri mari, voi gasi informatii relevante in acest curs?
Depinde ce inseamna „profituri mari” pentru tine.
Acesta nu este un curs de antreprenoriat, ci unul de investitii pasive. Acest lucru inseamna ca vei aloca foarte putin timp (cateva ore pe luna) pentru a-ti gestiona investitiile.
Pe de alta parte, in mod rezonabil, nu te vei putea astepta la “minuni” de la o astfel de investitie pasiva. Cand ma refer la “minuni”, ma refer la randamente de peste 10% pe an in USD, obtinute cu riscuri medii.
Daca te astepti de la investitii la randamente de zeci de procente pe saptamana, sau pe luna, n-as vrea sa te dezamagesc, dar iti voi spune ca asa ceva nu exista!
Daca ti-au fost prezentate astfel de investitii, aproape sigur sunt scheme piramidale, fraude sau pur si simplu investitii cu un risc enorm de a-ti pierde toti banii.
Orice investitor serios stie ca randamente de doua cifre pe an, cu riscuri rezonabile, sunt foarte greu de obtinut din investitii, an de an, pe termen lung. Noi nu iti propunem acest lucru in cursul nostru.
Tu decizi daca este un deal bun pentru tine sau nu.
8. Ce garantie am ca investitiile vor functiona?
Ai garantia ca daca nu investesti pentru viitorul tau, in 10 ani te vei gasi in aceeasi situatie financiara ca acum, doar ca mai batran cu 10 ani!
De asemenea, ai garantia ca aplicand informatiile despre optimizarea finantelor personale, vei avea mai multi bani pusi deoparte.
In investitii nu exista garantii 100%. Exact ca in viata!
Dar am inclus in curs portofolii care au adus randamente foarte bune de-a lungul timpului si argumente pentru care si pe viitor investitiile pasive vor performa bine.
9. De ce vorbiti tot timpul de investitii pe termen lung?
Pentru ca pe termen scurt apare tot timpul factorul noroc/hazard. Poti lua o decizie gresita si totusi sa ai noroc si sa iti aduca profit.
Sau poti lua o decizie corecta si sa apara o pandemie exact dupa ce ai luat acea decizie. Cunosti situatia? 🙂
Partea proasta este ca norocul se termina si la un moment dat vei pierde atat ce ai castigat anterior, cat si banii tai pe care i-ai investit.
Exact ca la ruleta, poti pune totul pe rosu si din noroc sa iti cada rosu, o data, de doua ori… pana cand nu mai cade rosu si pierzi tot.
Dar pe termen lung factorul „noroc/hazard” se dilueaza si rezultatul este determinat de fundamente.
Din acest motiv un portofoliu diversificat de investitii pasive va functiona bine pe termen lung, atat in momente de crestere economica dar si in perioade de recesiune sau criza.
10. Daca nu mi se potriveste cursul, primesc banii inapoi?
Sigur ca da!
Inca o data, scopul cursului este sa te ajute sa intelegi si sa pui in aplicare cea mai simpla si mai eficienta metoda de a face investitii: investitiile pasive.
Dar daca din diverse motive ajungi la concluzia ca lucrurile prezentate in acest curs nu sunt pentru tine sau pur si simplu nu ti se potrivesc, atunci vei primi banii inapoi fara niciun fel de intrebari.
Dorinta noastra este sa venim in sprijinul tau cat mai bine, sa iti prezentam o metoda logica si practica de a-ti multiplica banii. Daca tu decizi ca cele aflate nu sunt pentru tine, noi iti vom returna costul cursului fara nicio problema!
Sper ca aceste raspunsuri sa te ajute sa capeti mai multa claritate asupra oportunitatilor pe care ti le ofera Cursul Practic de Investitii Pasive.
Desigur, poti ignora aceste raspunsuri, odata cu oportunitatile cursului. Si te poti intoarce la ceea ce faceai si pana acum.
Zilele trec insa, iar fiecare zi prin care ai trecut fara a face ceva pentru viitorul tau se adauga la sirul de zile trecute, pe care nu le mai poti schimba si din care nu mai poti castiga nimic.
Decizia este doar a ta.
Poti continua ca si pana acum, asteptand sa se intample o minune in viata ta SAU…
Poti incepe sa construiesti fundatia solida a unei vieti prospere si pline de satisfactii, cu ajutorul investitiilor pasive.
Nu uita ca maine (17 mai) este ultima zi in care mai poti profita de oferta speciala de lansare.
Inscrie-te AICI.
P.S. In plus, cand alegi pachetul GOLD primesti bonus:
– Acces in grupul privat de Facebook, unde poti interactiona cu noi si cu alti membri, sa schimbi idei si tips&tricks.
– O Sesiune de Q&A EXCLUSIVA unde poti afla raspunsuri punctuale la intrebarile tale.
– 2 webinarii exclusive: unul pe mindset și finanțe personale si unul despre investitii.
Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de investiţii sau de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.